Žižice - Zvoleněves 3:1

19.09.2022 18:24

FK Žižice - Slavoj Zvoleněves

3:1 (0:1)

Branky: Hrdlička 2x, Kubala

 

Sestava: Černý - Kubala, Hrdlička, Melcr, Podhrázský - Klíma, Eichler, Krček, Fiška - Císař, Hájek

Připraveni: Koten T., Hladík

V 7.kole III.třídy skupiny B středočeského okresu se odehrálo tradiční derby a na stadionek v Žižicích dorazili staří známí borci z nedalekého Zvoleněvse. Musíme hned na začátek zmínit, že do zápasu v domácím celku z různých důvodů nemohli nastoupit: Krakeš, Hrníčko, Menshyk, Pták, Chvoj, Kratochvíl, Hořánek. Jejich místo zaujali dorostenci, kteří nemají až takovou zápasovou praxi, ale svojí úlohu zvládli velmi dobře!
     Nutno sportovně uznat, že úvod zápasu a téměř celý první poločas, vyšel výsledkově i herně lépe hostujícímu týmu, který se lépe pohyboval, byl jistější na balonu a velké problémy obraně žižických dělaly zejména rychlé kraje. Úvodní oťukávání rozčísnul Calta, který ve 13. minutě využil chyby v komunikaci domácí obrany, dostal se sám před brankáře Černého a po jednoduchém obhození uklidil míč do prázdné branky – 0:1. V dalších šancích a pološancích naštěstí hosté vyhořeli. Nejprve po skrumáži s odraženými míči zachránil v poslední chvíli Černý, podruhé střílel hostující hráč do prázdné branky a v poslední chvíli míč na roh vychýlil domácí stoper. Samostatnou hrozbou pak byly výborně zahrávané standardní situace, kdy prakticky každý centrovaný míč do domácího vápna „smrděl“ nebezpečím. Jedinou velkou příležitost domácích v prvním poločase neproměnil Klíma, který z dobré pozice po centru Eichlera mířil vedle pravé tyče. Co čert nechtěl, šest minut před půlí dostal křeče do nohou jeden z klíčových hráčů našich řad Eichler, který na zápas dorazil rovnou ze závodu horských kol. Půli jsme tedy dohrávali o hráče méně s tím, že Tomáš se dal do zbytku zápasu naštěstí dohromady.
     Do druhého poločasu jsme šli s personálními změnami v rozestavění hráčů a cílem zatlačit na hostující defenzivu. To se začalo dařit po čtyřech minutách druhé půle, kdy po faulu na Eichlera zahrával Krček zkrácený roh tak přesně, že pro Hrdličku nebyl sebemenší problém hlavičkou usměrnit míč do branky 1:1. V 54. minutě dostal Calta žlutou kartu za dohrání souboje na půlicí čáře, o minutu později pak zajel rovněž na půlce do Podhrázského a po druhé žluté kartě v rozmezí jedné minuty byl vyloučen. O pár minut později využil Hrdlička chyby v rozehrávce a řítil se sám na branku. Jeho zakončení mířilo ovšem doprostřed branky, takže mohl Červený zachránit svůj tým. V 63. minutě přišel další zásadní moment zápasu. Suchánek šel do souboje nebezpečným šlapákem, za který viděl žlutou kartu. Jelikož v prvním poločase už jednu viděl, musel i on předčasně opustit hřiště a zamířit do sprch. Přesilovka se však domácím nevedla, naopak. Po ztátě balonu běžel zvoleněveský hráč prakticky sám z boku na branku, kde však předvedl klíčový zákrok odpoledne Černý a vytěsnil míč na roh. Po tomto momentu zbývalo jen vyřešit otázku, zda se domácím podaří vstřelit vítěznou branku proti oslabenému soupeři. To se podařilo v 76. minutě. Dlouhý balon do vápna si Hrdlička zpracoval do protipohybu obránce, po důrazném souboji jej přiťukl Kubalovi, který slabší nohou parádně střílel po zemi na zadní tyč – 2:1.  O deset minut později kopal roh znovu Krček, který na zadní tyči opět ideálně našel Hrdličku a ten jen doťukl hlavou míč do prázdné branky – 3:1. Po této události se utkání pouze dohrávalo a rozhodčí Volf neměl důvod ke zbytečnému natahování zápasu, který bez nastavení ukončil.
     I přes dvě červené karty jsme neviděli extra vyhrocené utkání. Domácí borci zaslouží pochvalu za přístup k zápasu, který jsme dokázali zvládnout i přes znatelné absance v soupisce. Dobře se do týmu začínají adaptovat Hladík a Hájek, který byl poprvé v kariéře v základní sestavě zápasu mužů a oba dva mají slušnou tréninkovou docházku – jen tak dál kluci! V příštím zápase zajíždíme do nedalekých Otvovic a doufáme, že přeci jen budeme mít širší sestavu.

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.