Žižice - Olovnice 1:6

04.09.2022 11:23

FK Žižice - TJ Sokol Olovnice

1:6 (1:3)

Branka: Hrdlička

 

Sestava: Černý - Pták, Hrdlička, Melcr, Podhrázský - Kubala, Kratochvíl, Eichler, Hrníčko - Menshykh, Císař

Připraveni: Hladík, Krakeš, Fiska, Hořánek

     V prvním domácím utkání sezony 2022/2023 jsme se střetli s celkem Olovnice, která postoupila ze 4. třídy, posílila a rázem se stala s jedním z hlavních aspirantů na vítězství v soutěži. V minulém kole deklasovala tým Blevic, teď se jí to podařilo i v Žižicích. Ale pojďme postupně…

     Dopředu jsme byli připraveni na hlavní zbraně Olovnice, tedy exligového Muchu (který nakonec nenastoupil) a ještě v minulé sezoně ČFL hrajícího Putze. V porovnání s posledním střetnutím těchto celků navíc v týmu hostí nezůstal kámen na kameni a v kádru hostů zůstalo jen málo známých tváří. Cíl byl tedy eliminovat standartní situace poblíž pokutového území, což se bohužel nedělo a varováním pro domácí byl první gól v Černého síti, který ještě neplatil díky ofsajdu. Od začátku byli hosté silnější na míči, ovšem čelili nepříjemným protiútokům, které však končili před pokutovým územím. Výjimkou byl průnik Kratochvíla, kterého tváří v tvář vychytal gólman Prosický.
     Ve dvacáté minutě otevřel nejgólovější desetiminutovku zápasu Hrdlička, který z trestného kopu s notnou dávkou štěstí otevřel skóre – 1:0. To paradoxně domácím nepomohlo, hosté ještě více přitopili pod kotlem a výsledkem bylo po pěti minutách vyrovnání Putzem z fantasticky proměněného trestného kopu – 1:1. Ihned po rozehrání jsme ztratili míč a hosté nás vytrestali po téměř deseti vteřinách od rozehrávky Vorlíčkovou nechytatelnou, křížnou střelou přesně k tyči – 1:2. Po této „facce“ jsme přeci jen trochu zvedli hlavu a výsledkem mohlo být vyrovnání, kdy Hrníčko potáhl míč po levé straně, jeho ostrý centr do vápna obrana nedokázala odvrátit a následná trma vrma bohužel neskončila brankou. Když už se zdálo, že už se v první půli nic nestane, dostali hosté opět možnost zahrávat nebezpečnou situaci před vápnem. Míč si opět postavil Putz a jeho projektil prošel naší zdí a skončil přesně u tyče naší branky – 1:3.
     Do druhé půle jsme šli s tím, že s výsledkem zkusíme něco udělat, ikdyž jsme si byli vedomi síly hostů. Bohužel naše snahy dostaly trhlinu hned po třech minutách druhé půle, kdy se k odraženému míči před vápnem dostal Pergler a jeho podající list zapadnul téměř přesně do šibenice za bezmocného Černého – 1:4. Hra byla poté relativně vyrovnaná, hosté se do ničeho nemuseli tlačit a zároveň pozorně bránili a nedovolili přebrat otěže zápasu. Vyjímkou byly ojedinělé pokusy Krakeše a zblokovaná dorážka Ptáka. Za zmínku ještě stojí pěkně vypuštěný projektil Eichlerem, který proletěl těsně nad horní tyčí. V 60. minutě předvedl skvělý zákrok Černý, který vytěsnil ránu z poza vápna na břevno, ovšem k odraženému míči se dostal Koblenc a bez potíží skóroval – 1:5. V poslední minutě zápasu pak hosté dokončili svoje gólové počínání po rohovém kopu Ocáskem – 1:6 a rozhodčí Kopiště neměl další důvod k natahování času a zápas ukončil.
     Nutno uznat, že hosté u nás předvedli vynikající výkon a za posledních několik sezon to byl nejsilnější soupeř, jakého jsme u nás potkali. Na druhou stanu jsme jim to našimi chybami notně usnadnili, 4 branky pak padly po umístěných střelách zpoza vápna. Soupeři musíme sportovně pogratulovat, protože vyhrál naprosto zaslouženě. Kaňkou na zápase byli hostující fanoušci, kteří sice přijeli ve větším počtu, ale možná by jim neuškodila větší pokora – sportovní karma funguje, tak hlavně, aby ji tímto na sebe nepřivolali J
     Všem příchozím hráčům děkuji za příkladnou snahu, i přes prohru to byl dobrý výkon (dorazili i Ondra Klíma, podpořit nás ikdyž nehrál, dorazil Tomáš Kubala, který hrál přes bolest, Honza Krakeš, který šel nejdřív na firemní akci a pak dorazí na zápas – moc díky a tak to má vypadat, jaký to kontrast s tím, kdy se prosí zdraví hráč, aby si šel zahrát…).

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.