Žižice loupili v Hrdlívě!

19.10.2015 13:51

Sokol Hrdlív - FK Žižice 1:3 (0:2)                                  

100 diváků

Branky: 71. Suk Matěj - 12. Klíma Ondřej, 18. Eichler Tomáš, 61. Valer Milan

Rozhodčí:  Dvořák Ondřej - Vrchlavský Miloš, Kalík Michal

ŽK – Piešťanský, Sábel - Podrázský, Krakeš

FK Žižice – Švéda – Hořánek (44. Koten T.), Krakeš, Klempt P., Podrázský  – Hrníčko (84. Jandus), Valer, Klempt R., Eichler – Hrdlička, Klíma (89. Luka)

 

     Další velmi důležitý a těžký zápas s týmem, který se nacházel v podobné bodové sféře, nás čekal na hřišti Sokola Hrdlív, tedy týmu, který dle výsledků prokazuje značně nestabilní výkony a který dokázal překvapivě vyhrát spornou brankou na hřišti velmi dobrých Klobuk.

     Již před začátkem bylo možné zpozorovat, že oba týmy přistupují k utkání velmi zodpovědně a domácí se dle vyjádření funkcionářů klubu na zápas s Žižicemi „sešli“. Velmi dobrou zprávou pak byla skutečnost, že zápas byl označen jako rizikový a tudíž byli dodatečně delegováni oba pomezní sudí. Tou špatnou pak znovuneúčast zraněho Kratochvíla, nemocného Rambouska a zraněného Kejmara, který bude žižickým chybět nejspíš dlouhou dobu.


     Samotný začátek zápasu byl velmi opatrný z obou stran. Je nutno přiznat, že větší iniciativou hýřili domácí hráči, ovšem do dobrých, natožto vyložených šancí se dokázat nedostali. Jednalo se o střely ze střední, či větší vzdálenosti, které buď mířily mimo tři tyče, nebo je dokázal lapit spolehlivý Švéda. Postupem času se dokázali osmělovat i hosté a zejména jejich rychlejší kombinace a hra po zemi začínali dělat domácím značné potíže. Šokem pro domácí pak byla střela Klímy ve 12.minutě, který se zmocnil míče před vápnem a jeho ne příliš prudká střela skončila za velkého přispění domácího brankáře Kose poprvé v síti – 0:1. Ještě hůře bylo s domácími o šest minut později. Krásnou kombinaci předvedli Pavel Klempt s Tomášem Eichlerem a druhý jmenovaný nachytal Kose podruhé, tentokráte prudkou střelou na přední tyč – 0:2. Až tento moment domácí probral a žižická obrana začala mít přeci jen více práce. Velmi důležité zákroky si připsal Švéda. Ten nejprve vyškrábl povedenou střelu hrdlívského záložníka zpod břevna a poté si poradil i s následnými dorážkami. Do konce první půle si žádný z týmů větší příležitost již nevypracoval, za zmínku stojí pouze nepřesná zpětná přihrávka Klímy a sporný ofsajdový moment Hrdličky v samém závěru dějství.
     Do druhého poločasu jsme šli s vědomím dvoubrankového vedení a s taktikou nechat soupeře hrát a soustředit se více na defenzivu. Podle toho také scénář druhé půl vypadal. Hrdlív sice častěji držel kulatý nesmysl na svých kopačkách, ale kloudnější akci, natož vážné ohrožení naší svatyně si nevypracovával. Organizovaně hrající hosté navíc podnikali nepříjemné výpady do rozhozené obrany a z jednoho z nich udeřilo. V 61. minutě vyvezl míč po levé postranní čáře Podrázský a pěkným centrem našel Valera. Ten propasíroval míč skrz bránícího hráče a chladnokrevně poslal míč do šibenice Kosovi branky – 0:3. O deset minut později však bylo snížení. Roh domácích přeletěl celým pokutovým územím až na zadní tyč, kde domácí hráč přeci jen propasíroval míč do sítě a snížil opět na rozdíl dvou branek. Definitivní rozhodnutí mohl přidat Valer po vysunutí Hrdličky, ovšem v samostatném úniku ještě hledal lépe postavené Klímu dlouhou přihrávkou a tím velmi nadějně vedená akce prakticky skončila. V závěru domácí snížili, ovšem branka vzhledem k ofsajdovému postavení nemohla být správně uznána a tak utkání skončili k velké radosti žižických borců jejich zaslouženým vítězstvím.

    

     V tomto střetnutí nebylo k vidění bůhvíjaké fotbalové představení, spíše se jednalo o tuhý boj na nerovném povrchu hřiště. Vzhledem k množství vyložených šancí si odvážíme body zaslouženě a zvláště z pohledu bojovnosti a soustředěnosti zaslouží tým velkou pochvalu. Za týden hostíme v domácím prostředí tým Lidic a vzhledem k vyrovnanosti tabulky soutěže se opět jedná o velmi důležitý zápas.

 

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.