Žižice - Knovíz 7:2

02.10.2022 19:02

FK Žižice – TJ Sokol Knovíz

7:2 (4:2)

Branky: Císař, Kratochvíl

 

Sestava: Černý – Koten T., Hrníčko, Melcr, Chvoj -  Valer, Eichler, Kratochvíl, Fiška - Císař, Krakeš

Připraveni: Koten P., Hladík, Pták, Hájek, Pochman

 

     Konec anlgického týdne nabídl souboj tradičních rivalů, když na stadionek do Žižic zavítali borci z nedalekého Knovíze. V minulém zápase plály emoce naplno, tentokrát byly týmy oproti jarnímu kolu značně obměněny a utkání, byť na podmáčeném terénu, se hrálo ve velmi slušném stylu. Domácím chyběli zranění Kubala, Hrdlička, Podhrázský, Hájek, nezvěstný Menshykh, cestovatel Klíma a pracant Hořánek. Přesto v porovnání se sestavou hostí jsme byli favority střetnutí.
     To se projevilo hned v první minutě utkání, kdy se Kratochvíl řítil z boku na branku Pitrofa, který předvedl skvělý, reflexivní zákrok a míč vytáhl na roh. Hned po jeho rozehrání se odražený míč dostal před vápno k volnému Chvojovi, jehož střelu vedle si nešťastně do své sítě ztečoval hostující Brož – 1:0. Radost domácího týmu ovšem trvala jen chvilku. Nejprve Černý skvěle vyrazil na roh střelu zpoza vápna, o chvíli později se hosté již radovali, když rychlou akci ze středu přes pravou stranu zakončoval na penaltě nepochopitelně volný Le Hong Truong. Bláznivý začátek utkání pokračoval naštěstí v naší režii, když po rychlém přiťuknutí Kratochvíla předběhl všechny co mu stáli v cestě Eichler a střelou na zadní tyč opět překlopil skóre na naší stranu – 2:1. To ještě zdaleka nebylo vše. Ve dvacáté minutě dorazil pěknou kombinaci do prázdné branky Krakeš 3:1 a o další tři minuty později po ještě hezčí kombinaci chyboval hostující gólman, který místo aby míč sebral, daroval legendárnímu Valerovi míč jak na zlatém podnosu a ten jen doslova donesl do prázdné svatyně – 4:1. V tu chvíli jsme se mohli uklidnit, což se bohužel také stalo. Výkon ve druhé polovině druhého poločasu nebyl dobrý a místo toho, abychom nechali hosty běhat a dobře kombinovali, jsme hledali složitá řešení, často ztráceli jednoduché balony a tím dostali hosty zbytečně na koně. Výjimkou byla akce Císaře, který si ve vápně obhodil posledního obránce, avšem v tutovce trefil gólmana Pitrofa. Trest přišel ve 36. minutě, kdy akci jako přes kopírák z první branky dokončil tentýž akteré, tedy Le Hong Truong, druhým gólem v naší síti.
     Do druhého poločasu jsme vzhledem k rozpoložení sil na ploše šli s jasným plánem zpřesnit kombinace, začít znovu s „poctivou“ hrou a přidat další branky pro klid do dalšího průběhu utkání s cílem dát prostor i mladým koňům z lavičky. Do druhé půle navíc mohl naskočit i Pták, kterého zdržely pracovní povinnosti. To jsme začali plnit relativně rychle a výsledkem bylo podkopnutí Císaře v pokutovém území a zcela neoddiskutovatelný pokutový kop. Ten s obrovskou mírou štěstí proměnil kapitán Eichler5:2. O sedm minut později se trefil i Císař, který nejprve střílel vedle, jeho pokus ovšem odrazil hostující obránce zpět k jeho nohám a dorážka již skončila přesně u vzdálenejší tyče – 6:2. Nutno říci, že z neproměněných tutovek by Bohumil Hrabal dokázal napsat velmi obsáhlý román, ovšem doufejme, že si borci schovávají své projektily na další, neméně důležité a náročné zápasy. V tento okamžik již o majiteli tří bodů nebylo pochyby a spíše bylo otázkou, v jaké výši se skóre zastaví. Hosté ve druhém poločase prakticky nehrozili a tak jsme měli prostor pro kombinaci, častou střelbu a prostřídání. Po svém vstupu na hřiště předvedl velkou chuť i kvalitu mladý Hladík, který po pěkné kombinaci s Ptákem přenesl míč do vápna, Valer našel přihrávkou pod sebe Císaře a ten o kousek minul zadní tyč knovízské branky. Konečnou podobu výsledku pak dodal Eichler, který pěkně zahraným trestným kopem zároveň i dokonal svůj hattrick – 7:2.
     Jak jsem již zmínil, utkání bylo vedeno ve férové rovině na mírně podmáčeném terénu, který postupem času dostal zabrat. Věříme, že v příštích zápasech se sejdeme již v kompletnější sestavě, protože již v příštím kole na nás čekají borci z Tuřan.

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.