Zápas o šest bodů v naší režii!!!

30.03.2015 11:41

FK Žižice – Slovan Velvary „B“
3:2 (1:1)
Branky: Valer 2x, Eichler

Zápas o šest bodů zvládli v bojovném utkání nakonec domácí borci!!! Souboj prvního s druhým přinesl atraktivnější podívanou než minulý týdne v utkání s Kolčí. Dramatický duel skončil vzhledem k okolnostem, příležitostem, držením míče zaslouženou výhrou domácích.
     Začátek zápasu provázela velká aktivita a chuť velvarských hráčů zakousnout se do utkání a nutno podotknout, že v úvodních několika málo minutách byly aktivnějším a lepším celkem. Domácí celek se ovšem rychle oklepal z úvodní deky a začal čím dál tím více držet míč na svých kopačkách a podnikat nepříjemné kontry. O to větší překvapení bylo, kdy rozhodčí odpískal velmi přísný faul na hranici pokutového území Žižic. Trestný kop zblokovala obrana, ovšem míč se odrazil dvakrát k úplně volným dorážejícím hráčům, kteří nakonec přeci jen dostali míč do sítě. Domácí ovšem nezpanikařili a začali čím dál tím více zintenzivňovat svoji převahu. Hrdlička mířil po přiklepnutí Krakeše nad branku. O chvíli později si stejní hráči spolupráci vyměnili a Krakeš mířil sám ze strany na branku. Ač byl tělem před obráncem, evidentně držen a po jasném kontaktu stažen k zemi, penalta se k úžasu snad všech přítomných na stadionu nekonala s vysvětlením hlavního rozhodčího Pejši – „Ani náhodou“. O chvíli později se již domácí radovali. Eichler se uvolnil na levém křídle ke střele, která nádherně zapadla do vzdálenějšího horního rohu velvarské branky – 1:1.  Nutno říci, že utkání, ač velmi důležité, se odehrávalo ve velice korektním duchu. O to nepochopitelnější je pohled na situaci, která nastala zhruba ve 30. minutě zápasu, kdy hostující obránce nejdříve u postraní čáry fauloval Krakeše a ten, když se zvedal opět na nohy, byl ještě týmž hráčem poslán zákeřně zezadu hlavou proti betonovému hrazení s jasným úmyslem jej zranit. Hráč, který by ve férovém pěstním souboji s Krakešem byl jistě dlouhou dobu navštěvován v rehabilitačním zařízení, byl okamžitě vyloučen a doufáme, že s takovým přístupem bude dlouhou dobu sledovat fotbal pouze jako pasivní účastník. Zároveň mu na dálku můžeme poděkovat, protože svůj tým bezmyšlenkovitě oslabil a tím prakticky „rozhodl zápas.
     Ve druhé půli domácí tým i vzhledem k okolnostem dominoval. Bylo pouze otázkou času, kdy se žižičtí znovu prosadí. Nejprve to zkoušel z vápna Valer, ale pouze se zastřeloval. Pak udělal při odkopu chybu hostující obránce, míče se zmocnil Hrdlička, který trefil pouze clonu před sebou – míče se ovšem odrazil k buldokovi Valerovi, který střelou pod břevno strhl vedení na naši stranu. O chvíli později postupoval rtuťovitý Kubala s míčem na pravé straně uvnitř pokutového území. Již se zdálo, že si míč předkopl, ale hostující obránce jej nemilosrdně poslal k zemi a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Ten proměnil spolehlivý exekutor Valer a svým druhým gólem v utkání přinesl klid na naše kopačky. Vedení mohl zvýšit Hrdlička obstřelem slabší nohou a Kubala ranou do tyče, ovšem ani jednomu se to nezdařilo. Druhý a opět velmi diskutabilní přímý volný kop odpískal hlavní rozhodčí těsně před koncem zápasu. Hostující exekutor tentokráte uspěl povedenou ranou přímo, ovšem nic dalšího se již neudálo a tak tým Žižic předčil svého soka v přímém souboji o první místo a odskočil mu na rozdíl tří bodů.
     Jak již bylo řečeno, vzhledem k průběhu utkání je vítězství domácích zasloužené. Hosté z Velvar kromě dvou standardních situací neměli žádnou další vážnější šanci před naší brankou a i proto tři body zůstali v „Domečku“!!! Za týden zajíždíme za nepříjemným soupeřem do Stehelčevse a bylo by dobré, kdyby měl tým podporu minimálně stejnou, jako tomu bylo poslední březnovou sobotu.

Sestava - Švéda - Hrníčko, P. Klempt, Hořánek, Rambousek - R. Klempt, Valer, Kubala, Eichler - Hrdlička, Krakeš - Bečvář, Luka

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.