Z Tuřan body nevezeme....

15.04.2018 14:51

Sokol Tuřany - FK Žižice
3:2 (2:2)
branky: Krakeš, Hrníčko

Sestava: Černý – Flégl, Koten T., Hořánek, Hrníčko – Chvoj, Kratochvíl, Eichler, Klíma – Hrdlička, Krakeš

Střídal: Cestr

     Ve čtvrtém kole III.třídy skupiny B jsme zajížděli do velmi neoblíbených Tuřan, kde se žižickým borcům tradičně nedaří. Již před zápasem jsme očekávali velmi tuhý a tvrdý boj na hřišti, které kombinaci a fotbalu „po zemi“ rozhodně nepřeje. A přesně to se nakonec potvrdilo.

     Začátek přitom hostujícím borcům vyšel na podtrženou jedničku. Koten našel na pravém křídle rozběhnutého Klímu, který svým centrem do vápna uvolnil Hrdličku. Ten se obtočil kolem obránce a jeho střelu usměrnil do protipohybu Bříždali kapitán Krakeš – 0:1. Domácí to ovšem rozhodně nepoložilo a začali čím dál tím více zlobit před a v pokutovém území svého hostujícího celku. Během několika minut tak byli diváci svědky několika nepřesných, přesto nebezpečných pokusů domácích. To vygradovalo ve 24. minutě, kdy Flégl nešťastně přišlápl kopačku Plachému a rozhodčí Ježek neváhal nařídit pokutový kop (tak trochu k překvapení všech aktérů). Z něj se nemýlil domácí Frýda, který poslal Černého na opačnou stranu. O chvíli později byl na polovině hřiště tvrdě faulován Hrníčko, což se obešlo bez žlutého napomenutí. Jakmile se ovšem populární „Hrnec“ vrátil zpět na hřiště po ošetření, našel ho svým sklepnutím Krakeš a náš nově přeškolený útočník neměl problém nás opět dostat do vedení – 1:2. Hned vzápětí vběhl do pokutového území Krakeš a byl zezadu sražen domácím obráncem. Kontakt byl slyšen přes celé hřiště, ovšem hlavní rozhodčí naprosto nepochopitelně nenařídil pokutový kop a nechal hru plynout. V porovnání s první penaltovou situací na druhé straně to byl obrovský nepoměr. Následně mohl navýšit z přímého kopu Kratochvíl, jeho střela ovšem těsně minula šibenici. Ve 42. minutě to již vyloženě vřelo. Hrdlička se nepohodl s agresivně dohrávajícím Plachým a rovněž agresivně ho odstrčil pryč. Hra byla přerušena a v této přerušené hře se seběhli domácí hráči a Hrdličku před zraky rozhodčího srazili k zemi. Opět k nepochopení se situace obešla bez červené karty. V poslední minutě první půle zahrávali domácí dlouhý aut, míč se ve skrumáži dostal mezi našeho brankáře a Novotného, který svým důrazem a i kusem štěstí procedil míč do sítě.

      Druhý poločas byl mnohem klidnější než ten první. Hra byla plná nepřesností, špatných odskoků míče a soubojů. Až v 60. minutě se nám nevyplatila naše obranná strategie „nikdo nemá nikoho“, míč se z levé strany dostal na pravou k úplně volnému hráči, který před prázdnou brankou našel ještě volnějšího a Tuřany se poprvé v zápase dostaly do vedení. Obraz hry se ovšem nezměnil. Domácí dobře a důrazně bránili, hosté se do zakončení dostávali velmi sporadicky. Až před koncem zápasu se přeci jen příležitosti nakupily. Krakešovu střelu bodlem z výborné pozici dokázal Břížďala bezpečně zkrotit ve svém náručí. Hrdličkův trestňák pak dokázal vyrazit na břevno a střídající Cestr v samotném závěru střetnutí dvakrát v dobré pozici nedokázal dotlačit míč do sítě. To bylo ještě to pozitivní, co předvedl. V úplném závěru v rozmezí dvou minut totiž dostal naprosto zbytečně a nepochopitelně dvě žluté karty a utkání pro něj skončilo. Následoval již konečný hvizd rozhodčího.

      Máme za sebou velmi nepříjemné utkání s bojovným celkem, který si svou vůli, bojovností a nasazením šel za vítězstvím, ke kterému mu sportovně gratulujeme. Zároveň doufáme, že zranivší se Škuthan bude brzy v pořádku a přejeme brzké uzdravení. Rozhodně si nechceme stěžovat a brečet, ovšem hlavní rozhodčí byl alespoň z mého pohledu nejslabším článkem střetnutí a bezpečně nejnepřesnějším sudím, kterého jsme od začátku jarní části soutěže potkali. Byli jsme ubezpečeni, že sudí, bydlící v Tuřanech a pískající utkání Tuřany – Žižice má velkou kvalitu a s domácími borci nepřichází do kontaktu. Jinak to ovšem vypadalo na samotném hřišti, kdy si s tuřanskými borci tykal a přecházel i několikráté poslání do zadních částí těla. Na druhé straně porážku jsme si zavinili sami svým nedůrazem v brankovém a předbrankovém území.

 

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.