Vedoucí Zichovec pokořen na penalty

08.04.2018 13:07

FK Žižice - SK Zichovec
1:0p
penalty proměnili: Eichler, Hořánek, Cestr

Sestava: Černý – Flégl, Koten T., Hořánek, Hrníčko – Chvoj, Kratochvíl, Krakeš, Eichler – Hrdlička, Koten P.

střídali - Klíma, Kováč, Cestr

Ve třetím zápase jarní části III.třídy skupiny „B“ jsme se střetli na domácím stadionku s prozatím bodově suverénním lídrem soutěže. Tak jako my v podzimním utkání nebyli hosté v té nejsilnější sestavě, což ovšem nemělo brát zřetel v jejich nesporné kvalitě.

A právě začátek utkání ukázal, že hosté jsou kvalitním soupeřem a v prvních minutách zřetelně přehrávali domácí borce. Nedokázali si ovšem vytvářet střelecké příležitostí, natož gólové šance. Tou největší v prvním poločase tedy byl únik po pravé útočné straně, který ovšem gólman Černý bezpečně odrazil na rohový kop. A tak se ke slovu přihlásili domácí borci. Před početnou diváckou kulisou přebírali postupně taktovku zápasu a byli daleko nebezpečnějším soupeřem. První vlaštovkou byl centr Kratochvíla, který si na tyč usměrnil nechtěně hlavičkující obránce Zichovce. O chvíli později se v pokutovém území po dlouhém auto Eichlera a bojovnosti „Huga“ Kotena dostal balon k prvně jmenovanému, který zblokovanou střelou těsně minul branku. Domácí dostali chuť a svou bojovností a zarputilostí začali vyhrávat souboje ve středu pole, čímž prakticky eliminovali veškerou útočnou snahu hostí ve druhé půli prvního poločasu. Zhruba deset minut před jeho koncem měl největší příležitost prvního dějství Hrdlička. Po dlouhém autu Eichlera a nešťastném zákroku hlavou stopera Vokřála se ocitl sám před brankou, ale svou střelu z otočky napálil pouze do výborně vyběhnuvšího gólmana Vokála.

Začátek druhého poločasu se nesl ve stejném duchu jako ten první a obsahoval tu největší šanci hostí a to když Dvořák přesprintoval po dobré narážečce naše borce a postupoval z boku sám na Černého. Koncovku ovšem nezvládnul a míč skončil daleko vedle naší pravé tyče. Druhá půle později sklouzla do boje o střed pole a byla plná osobních soubojů. Vyložené šance nepřicházely, spíše se jednalo o náznaky šancí, kdy hlavně domácí borci nedokázali správně řešit finální fázi útoků. Trestný kop domácího Kratochvíla z nadějné pozici dobře lapil Vokál. Ten si v posledních minutách výborně poradil i s nepříjemným pokusem Hrdličky, který málem zapadnul do hostující svatyně. Více už se v utkání nepřihodilo a vítěze a držitele bodu navíc museli určit až pokutové kopy.

Domácí zahajovali a v první sérii Hrníčko napálil břevno, čímž měli hosté psychologickou výhodu. Jenže.... Zichovec nemá v bráně Luise (Pavel Červný), který zaklel domácí svatyň. Toho dokázal překonat pouze Snovický střelou prakticky do šibenice. Zbytek obstaral Luis a obzvlášť jeho zákrok proti perfektně umístěné penaltě Červenky byl absolutně úžasný. No a když za domácí borce uspěli postupně Eichler, Hořánek a Cestr (s prstem v nose), bod navíc zůstal dle mého názoru absolutně zaslouženě doma v Žižicích.

Diváci, mezi nimiž byli i například bývalí hráči a členové Žižic, kteří na zápasy nemají z různých důvodů čas (,….), museli vidět kvalitní a férový zápas z obou stran plný pěkných akcí a soubojů a zároveň i fakt, že žižičtí borci mají velkou fotbalovou sílu a rozhodně v této a následujících mnoha sezonách rozhodně nekončí, naopak.

Zároveň bych rád všem hráčům velmi poděkoval. Nejen za odbojovaný sobotní zápas se Zichovcem, ale za pozitivní atmosféru, za včasné omluvenky, za dobrou účast na tréninku, za momentální fungování kolektivu, který je konečně nastaven na vítěznou vlnu! Ta bude doufám pokračovat i v příštím týdnu na horké půdě v Tuřanech, kde nás nebude čekat nic lehkého. Pokud ovšem zopakujeme výkon proti Zichovci, nemáme se absolutně ničeho bát.

 

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.