Tři body s Bělčí bolely

29.10.2015 19:32

FK Žižice – Sokol Lidice 2:1 (0:0)                                 

89 diváků

Branky: 67. Krakeš Jan, 74. Klíma Ondřej - 82. Bureš Vojtěch

Rozhodčí: Kindl Adam - Bázler Jiří, Jandák Karel.

FK Žižice – Švéda – Hořánek, , Klempt P., Rambousek, Hrníčko (Koten T.)  – Eichler, Valer, Klempt R., Hrdlička – Klíma, Krakeš (89. Jandus)


     Překvapení prvních kol soutěže = SK Běleč. Tým, se kterým jsme odehráli remízový zápas v přátelském konání a o kterém jsme věděli, že hraje pěkně od podlahy, zavítal dohrát odložené kolo na stadionku v Žižicích. Utkání přihlíželo velké množství fanoušků (i lidí, kteří by přítomnost na fotbalovém či jiném společenském klání měli zvážit, případně hodně minimalizovat) a tak oficiální statistika 89 polosedících, se zdá být hodně zavádějící.
     Zápas začal asi tak jak každý předpokládal s extrémním nasazením a nevypuštěním ani jednoho souboje. Týmy se do šancí dostávaly velmi sporadicky, ovšem přesto se na zápas paradoxně „dalo dívat“. První střeleckou příležitost měl Hrdlička, ovšem po obtočení se ve vápně branku nakonec hodně minul. Pak to po chybě hostů zkoušel Krakeš, v tuto chvíli se zaskvěl brankář Šnobl. Nadějnou možnost dvojice Klíma-Krakeš pak utnuly na poslední chvíli hostující obránci. Čtvrtou žlutou kartu pak obdržel Krakeš, který v souboji s hostujícím stoperem ještě trefil ve snaze získat míč brankáře Šnobla do ruky. Ten musel bohužel do druhého poločasu vystřídat a nejnovější zprávy hovoří o zlomenině – přejeme za tým FK Žižice brzké uzdravení!!! O tvrdé, někdy až za hranou vedené hře Bělče jsme před zápasem slyšeli z mnohých úst. Bohužel tuto skutečnost potvrdil bělečský hráč Volf, který na konci poločas brutálně zajel do Hrníčka. Zákrok na stojnou nohu v plné rychlosti bez sebemenší snahy hrát míč, ale zasáhnout protihráče s dovětkem „přeci nehraje kuličky“ odnesl domácí borec s přetrženými vazy v kotníku a bůhví, jak dlouho bude Žižicím chybět. Je to již několikátý zraněný hráč po zápase s Bělčí, snad je to pouze nešťastná náhoda, fotbal by měl být také o respektu k protihráči.
     Druhý poločas začal podobně jako první, hostům ovšem v obranné fázi možná trošičku docházely síly a nestíhali se vracet. Toho mohl nejprve využít Hrdlička, ovšem ve stoprocentní šanci selhal. V 74. minutě už ovšem převzal na hranici vápna míč Krakeš a křížnou střelou rozvlnil bělečskou  branku poprvé. O sedm minut později bylo ještě veseleji, to když se na levé straně uvolnil Hrdlička a zpětnou přihrávkou našel Klímu, který i s trochou štěstí překonal náhradního brankáře Smrže podruhé. Definitivní uklidnění mohl přidat jeden z nejlepších hráčů na hřišti Valer, ale po krásné kombinaci s rovněž výborným Robinem Klemptem trefil prostředek branky. Hosté se pak zbytečně začali ještě více než v prvním poločase upínat na diskuze s rozhodčími, za což dostal červenou kartu Tyburec. V posledních minutách zápasu nejprve chtěli hosté penaltu za střet Pavla Klempta s Volfem, ovšem v souboji tělo na tělo, uvnitř pokutového území a navíc v posledních minutách střetnutí se penalta zkrátka i při nejlepší vůli nepíská. Poslední minuta střetnutí pak znamenala šanci na vyrovnání, ovšem hlavička hostujícího hráče šla naštěstí několik decimetrů vedle Švédovi branky a tak i vzhledem k tomu, že si hosté prakticky nepřipravily více než jednu stoprocentní šanci, zůstávají všechny body doma.

     Co říci závěrem… Extrémně vyhecované utkání skončilo dle mého pohledu zaslouženým vítězství Žižic. Hosté spíše než fotbalovými dovednostmi zaujali častými komunikacemi s rozhodčími, za což byli i díky ostré hře odměněni devíti žlutými a třemi červenými kartami, z toho dvě byli uděleny až po skončení utkání. Nezbývá než popřát rekonvalescentům brzké uzdravení. Nás nyní čeká výjezd do nedalekého Slaného, jehož skaut a trenér v jedné osobě Radim Vavroch byl rovněž přítomen na tomto mači.

 

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.