Sokol Vraný "B" - FK Žižice - POSTUP POTVRZEN!!!

11.06.2015 15:50

Sokol Vraný "B" - FK Žižice
1:2 (0:1)
Branky: Kratochvíl, Klempt R.

K veledůležitému zápasu, tři kola před koncem jsme zajížděli na půdu druhého celku tabulky, Sokola Vraný „B“. S tímto soupeřem jsme na domácím hřišti v zimní části sezony prohráli 3:4 a bylo jasné, že ani tentokrát nás nečeká nic lehkého. Karty byly rozdány jasně. Pokud vyhrají domácí, stáhnou naši bodovou ztrátu na tři body a budou mít lepší vzájemné zápasy. V případě naší výhry bychom pak otevřeli zlaté dveře okresního přeboru a již nic by nás nedokázalo zastavit.
     Vzhledem k okolnostem a šíři kádru náš head coach, Lord of the taktika, Special One, Mourýňo, naordinoval taktiku s vyztuženým středem pole. Domácí nasadili to nejsilnější co měli, navíc si jako výpomoc vypůjčili hráči ze svého „A“ týmu, který hraje krajský přebor, konkrétně Jarába a kapitána „A“ týmu Maliňáka, kteří zaplnili střed zálohy domácích. Opravdu velmi silný domácí celek držel častěji míč na svých kopačkách, lépe kombinoval, ovšem jeho obranná fáze byla jak se hodně často ukázalo, velmi zranitelná. Jako první zahrozil domácí Kubík, ovšem jeho pokus vyběhnuvší Švéda jen kontroloval. Domácí to poté zkoušeli často z dálky, ale jejich koncovka byla v tuto chvíli více než prachbídná. A tak udeřilo na druhé straně. Domácí špatně zhustili střed pole, Krakeš vyhrál hlavičkový souboj a poslal do sóla Kratochvíla. Ten si položil gólmana a do odkryté branky spustil poprvé elektrizující vlnu radosti do hostujících žil. O chvíli později mohlo být ještě veseleji. Krakeš vystihl rozehrávku domácí, ovšem v nadějné pozici zvolil brzkou střelu, která letěla mimo tyče. O změnu skóre se pokoušel aktivní Kubík, ovšem střelecky mu nebylo přáno a nadějná akce vyzněla opět do ztracena. Za zmínku pak stojí i zahrávání rohových kopů domácích, které byly prakticky všechny kopané do branky a vzhledem k silnému větru i hodně nebezpečné.
     Do druhého poločasu jsme vstoupili s ještě větším odhodláním, ovšem první šance si vypracovali domácí. Štiplavý pokus zpoza vápna usměrnil Švéda mimo tyče. Rychlý Kratochvíl o chvíli později opět utekl obraně, jeho obrovská šance ovšem tentokrát skončila nad domácí brankou. V šedesáté minutě domácí vyrovnali a bylo to po rohovém kopu. Ten trestuhodně propadl na penaltu, kde byl rovněž trestuhodně volný hráč a ten už neměl problém skórovat. V tuto chvíli byli domácí na koni. Ještě více zvýšili obrátky a měli častěji míč na kopačkách. Obrovskou šanci zazdil tváří v tvář Kubík, který dvakrát dorážel do Švédy a napotřetí trefil tyč naší svatyně. Naši obrovskou vůli a disciplinovanost mohl zúročit Hrdlička, ovšem po trestném kopu R. Klempta těsně hlavou minul. To ho ovšem nemuselo mrzet. V 75. minutě odcentroval po brejku Kratochvíl a hlavička Robina Klempta zapadla na zadní tyč branky domácích – opět jsme postupovali. Pojistku mohl přidat Krakeš, který byl po pěkné akci a přihrávce Hrdličky sám před gólmanem, ale trefil pouze jeho nohy. V závěrečných minutách jsme domácí už k žádnému většímu ohrožení branky nepustili. Po vypršení druhé nastavené minuty a závěrečném hvizdu tak mohly vypuknout zasloužené postupové radosti, které budou v následujících týdnech ještě pokračovat.

Sestava: Švéda – Hrníčko, Klempt P., Hořánek, Rambousek – Klempt R., Kejmar, Valer, Hrdlička – Kratochvíl, Krakeš (Koten Tomáš, Luka, Podrázský, Bečvář st.)

 
Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.