SK Zichovec - FK Žižice

15.06.2015 17:10

SK Zichovec – FK Žižice

1:6 (1:2)

Branky: Krakeš 2x, Klempt P., Kratochvíl, Eichler, vlastní

     K poslednímu utkání ve III. třídě jsme zajížděli do pěkného fotbalového areálu na Zichovci. Přijeli jsme v neúplné sestavě a tak dostali šanci borci, kteří toho v letošní sezoně moc neodehráli. Zarážející bylo, že kdyby se do dresů nesvlékli „mlaďoši“ Václav Bečvář, který mimochodem patřil k nejlepším hráčům na place a Luboš Vorlíček, bylo by nás jen 10. Ještě nutno podotknout, že naši dva hráči si vyměnili role a to tak, že náš gólman Martin Švéda se přesunul do útoku a Jirka Hrdlička opačným směrem.

     Začátek utkání byl boj o střed hřiště a oba celky vyprodukovaly pár nepřesných střel. Poté už začali ovládat utkání naši borci, pěknou kombinační hrou, která vyústila v jednobrankové vedení. Z pravé strany přiletěl centr ale zichovečtí ho odvrátili jen na vápno k volnému Pavlu Klemptovi, a ten si s šancí poradil s přehledem 1:0. Stále jsme lépe kombinovali a hráli fotbal. Naše kombinace začínala už u brankáře Hrdličky,který hrál výborně nohama, což už se bohužel nedá říct o předchozích zápasech, protože naše „number one“ v brance hru nohama ovládá prachbídně. Do vedení 2:0 se naši borci dostali ve 35. minutě, když volný kop z půle hřiště prodloužil hlavou ve vápně znovu Pavel Klempt a nešťastní zichovečtí obránci si srazili balón do vlastní sítě. Ale přímo z rozehrávky vystřelil nejzkušenější hráč domácího celku Michal Melen a k překvapení všech míč skončil v brance mírně zaraženého brankáře Hrdličky. Asi nejhezčí moment zápasu. Poté se již v prvním poločase neodehrálo nic důležitého a tak poločas jsme zvítězili 2:1.

     Druhý poločas začal stejně jak ten první skončil. Držíme míč více na kopačkách než soupeř ale ne a ne z toho vytěžit branku. Až v 56. minutě jsme využili přímý kop, po skvělém signálu Pavla Klempta a Lukáše Kratochvíla, když druhý jmenovaný zaznamenal již 19. gól v této sezoně a stal se tak nejen nejlepším střelcem našeho klubu ale i celé soutěže. Tímto Lukášovi gratulujeme. O 5. minut později zahrával rohový kop Lukáš Kratochvíl a ve velké skrumáži se nejlépe zorientoval Honza Krakeš a z otočky se nemýlil, stav 4:1 v náš prospěch. O dalších 6 minut později utekl po pravé straně znovu Honza Krakeš, předložil míč našemu „útočníkovi“ Švédovi, který z malého vápna trefil pouze brankáře, vyražený balón se dostal zpět ke Krakešovi a ten přidal svůj druhý gól v utkání. V 71. minutě dostal krásnou přihrávku od Robina Klempta tzv. do české uličky Tomáš Eichler a druhým dotekem krásně přeloboval vyběhnuvšího gólmana. Stav utkání 6:1. To byla od domácích hodně slabá 15. minutovka, během které dostaly 4 branky. Poté už žižičtí kontrolovali hru a krom pár střel na Hrdličku se už nic vážného nestalo. Zklamáním byl výkon Martina Švédy, který se vytahoval, že mu to jde lépe v útoku než v bráně, ale Martine do zápasu už prosím tě nastupuj jen jako brankář.

Sestava: Hrdlička – Krakeš, Klempt P., Hořánek, Luka – Klempt R., Bečvář st., Valer, Eichler – Kratochvíl, Švéda            Střídal Vorlíček

Náše mužstvo proplulo soutěží se 3 prohrami, když padlo jen na hřišti Velvarského "B" 1:0, na hřišti Neuměřic 2:1 a na domácí půdě s "B" Vraného 4:3. Čtvrtá prohra nám byla započtena po kontumaci zápasu ve Stehelčevsi. Oba zápasy s Uhy skončili remízou a poté sme již v penaltách úřadovali, v Uhách 2:2 a doma 0:0.

III. třídou jsme prolétli s 64 body a se skóre 81:27, což znaméná, že jsme nastřileli nejvíce branek ale i nejméně inkasovali.

Střelci mužstva: Lukáš Kratochvíl 19; Milan Valer 13; Jan Krakeš 12; Robin Klempt a Tomáš Kubala 7; Tomáš Eichler a Jiří Hrdlička 6; František Hořánek, Pavel Klempt, Filip Rambousek a Petr Podrázský 2; Martin Kejmar, Tomáš Koten a Martin Švéda 1 a jeden vlastní.

Martin Švéda udržel 10 čistých kont.

Ovládli jsme domácí a i venkovní tabulku.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.