SK Kablo Kročehlavy - FK Žižice

23.08.2015 12:04

SK Kablo Kročehlavy – FK Žižice
1:0 (0:0)
Branka:  Houha


SK Kablo: Nykl – Moravec, Šerák, Hloušek, Blanda – Hanzlík, Ferneza, Poucha, Houha ( Zdvořáček) – Stökl (Ťoukálek), Rolný (Sobotka)

FK Žižice: Hrdlička – Rambousek (Valer st.), Klempt P., Hořánek, Kejmar – Hrníčko, Valer ml. Krakeš, Klempt R. – Kratochvíl, Koten (Luka)

ŽK:  Nykl – Hořánek

     První zápas ve vybojovaném okresním přeboru čekal borce FK Žižice na půdě velkého favorita nejen střetnutí, ale celé soutěže – Kabla Kročehlavy. Uvítal nás příjemný a tradiční areál s dobře připraveným travnatým pažitem, kam zavítalo i celkem početné množství ať již domácích, či hostujících fanoušků.
     Ještě před začátkem zápasu jsme se museli vypořádat s několika vynucenými a nepříjemnými situacemi. Tou první byla nepřítomnost brankáře Martina Švédy, který je na dovolené a za kterého musel zaskočit ještě ne stoprocentně připravený hráč z pole Hrdlička. Druhou a o to nepříjemnější byla absence zakoupeného Tomáše Eichlera, který zkrátka zůstal radši v alkoholovém opojení a na zápas vůbec nedorazil.
     Jak to již bývá v prvních kolech nového ročníku, tak i začátek tohoto utkání byl provázen častými nepřesnostmi a nedorazy a očekávaný velký nápor domácích, na který jsme byli připraveni, se nekonal. Ti sice drželi častěji míč na svých kopačkách, ovšem vážnější možnost ani střelu si v úvodních minutách, vyjma jednoho nebezpečného stříleného centru, nevypracovali. Naopak se osmělili hosté, což dokumentoval střelou nad po přiťuknutí Kejmara aktivní Valer a o chvíli později i Hrníčko, kterému před dobře vyběhnuvším gólmanem Nyklem chyběl krok.
     Zhruba v polovině první části dochází po vysokém centru do pokutového území ke srážce domácího útočníka Rolného s brankářem Hrdličkou. Míč z Rolného hlavy je sražen mimo tyče a pokutový kop jehož se domácí hráči dožadují, by byl přinejmenším velice přísný. Oba aktéři si vzájemný souboj zopakují o chvíli později. Po nesklapnuté ofsajdpasti se ocitá Rolný zcela neatakován tváří v tvář Hrdličkovi, ten ovšem jedinou stoprocentní šanci prvního poločasu zneškodňuje. V závěrečných minutách přeci jen domácí zvyšují aktivitu, ovšem výborně hrající stopeři centry ze stran bezpečně odhlavičkují a trestný kop Rolného z dobré pozice je pomalý a navíc nepřesný.
     Začátek druhého poločasu přináší prakticky vše důležité. Hosté začínají velmi aktivně a sebevědomě a častěji drží míč na kopačkách, ovšem první akce hostů hned končí brankou. Centr z levé strany propadne až k Houhovi, který není důsledně bráněn a střelou skoro přesně do šibenice otevírá skóre – 1:0. Odpovědět může prakticky vzápětí po rozehrání a pěkné akci Kejmara s Kratochvílem Valer, ovšem ve stoprocentní šanci z dobré pozice střílí přímo do středu branky, kde míč vyráží přesunuvší se brankář Nykl.
     Hosté jsou v tu chvíli nebezpečnějším týmem a vypracovávají si zajímavé situace vně i před pokutovým územím domácích. Nejprve střílí opět Valer z dálky a Nykl kryje, pak předvádí pěkné uvolnění ve vápně Krakeš a jeho střela jen těsně míjí tyče hostující svatyně. Po dalším rohu se hostujícím hráčům nepodaří doklepnout míč do prakticky opuštěné branky Kročehlav. V tu chvíli chybí žižickým borcům více štěstí při odrazu míče. Na druhé straně chybuje o chvíli později brankář Hrdlička a jeho zaváhání hasí dobře pracující obrana.
     V závěrečné půlhodině nejdříve dobře zasahuje Hrdlička proti bombě Moravce, po které následuje další z mnoha rohů. Vážnější situaci si ovšem již domácí do konce zápasu nepřipraví. Naopak domácí brankář Nykl výborným zákrokem vyráží pokus Krakeše mimo tyče a v 84.minutě se opět opakuje trma-vrma ve vápně domácích, kteří opět se štěstím uklízí míč do bezpečí. A jelikož změnu skóre nepřináší ani dvouminutové nastavení, neodváží si hosté ze Žižic po sympatickém výkonu ani bod.

Celkem pohlednému zápasu by více slušela remíza, ovšem zkušení domácí borci si výhru v závěru již vzít nenechali. Pokud v následujících zápasech předvedeme stejně kvalitní výkon, body zákonitě přijít musí. Jediným rozčarováním byl ne zcela jistý výkon hlavního rozhodčího Ondřeje Dvořáka.

Z pohledu domácího týmu:
https://www.krocehlavy.banda.cz/clanek/153599/na-uvod-vitezstvi-nejtesnejsim-rozdilem/

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.