S Olovnicí doma bez problémů

07.05.2018 13:29

FK Žižice - Sokol Olovnice
8:1 (3:1)
branky: Eichler 3x, Klíma 2x, Klempt 2x, Hrdlička

  Sestava: Černý – Flégl, Chvoj, Hořánek, Hrníčko – Klíma, Kratochvíl, Eichler, Koten T. – Koten P., Hrdlička

  Střídali: Richtr, Klempt, Kubala, Cestr

 

Do dalšího kole III.třídy skupiny „B“ jsme vstupovali jako velcí favorité. Proti nám totiž stál tabulkově nejhorší soupeř, hráči momentálně nejhoršího celku soutěže – Olovnic.

Jenže hned ve třetí minutě jsme dostali varování toho nejvážnějšího rázu. Totálně nezvládnutý začátek zápasu měl na svědomí celkem šokující vedení Olovnice, kdy z „pokryté“ situace a autu na naší polovině se míč postupně dostal k Bednárovi, který propálil brankáře Černého. Prvotní rozpoložení ještě chvíli trvalo, jenže v 15.minutě nás do hry dostala standardní situace. Přetažený centr Eichlera dokázal se štěstím proměnit na zadní tyči dorážející Klíma – 1:1. O deset minut později jsme již definitivně překlenuli skóre na naší stranu a opět to byl Klíma. Ten využil přenesení hry od Hrdličky a pěknou střelou na zadní tyč upravil na 2:1. Poté se ukázal Kratochvíl. Jeho nádhernou ránu z dobrých 25 metrů ovšem hostující brankář dokázla vytěsnit na roh. Ve 27. minutě odstoupil zranivší se Chvoj a právě jeho náhradník Klempt využil perfektní centr Fflégla a zvýšil již na 3:1. Těsně před koncem poločasu ještě trefil po patičce Petra Koten Hrdlička boční síť.
V druhé půli se gólové tempo na chilku uklidnilo. Hra se převážně odehrávala na naší útočné polovině, ale kromě trestných kopů Kratochvíla a Hrdličky, jejichž pokusy nebyly úspěšné, se nic moc záživného nedělo. Jenže pak to šlo v rychlém sledu. Nejprve našel svým centrem Richtr Eichlera, který dal snad svůj první gól hlavou v životě 4:1. Pak proměnil centr Hrdličky z rohového kopu ve svůj druhý gól večera Klempt – 5:1. V 70. minutě pak přišlo další navýšení skóre. Na pravé straně dostal prostor Flégl, jeho střelu dokázal brankář pouze vyrazit před sebe a tam již Hrdlička bez problémů trefoval prázdnou branku – 6:1. Poslední dvě branky a završení svého hattricku pak dokonal Eichler. Nejprve bodlem trefil přesně na přední tyč a těsně před koncem z druhé strany opět na přední tyč překonal již poosmé bezmocného brankáře Ševčíka – 8:1.

Dnešní utkání mělo vcelku až na začátek jednoznačný průběh. Vcelku pěkně jsme si zahráli a v závěru předváděli opravdu pěkné akce. Nutno ovšem říci, že toto nebyl soupeř, který by nás měl prověřit. To příští zápas v Uhách již bude daleko větší bitvou.


 

J.H.

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.