S Blevicemi prohra na penalty.

28.09.2017 12:34

FK Žižice - TJ Sokol Blevice

2:2 (1:1)

branky: Krakeš, Kubala

sestava: Černý - Kováč, Hořánek, Valer, Hrníčko - Kubala, Eichler, Kratochvíl, Chvoj - Krakeš, Flégl

střídali: Koten T., Ballók

přípraven: Cestr

     Na hřiště do Žižic tentokráte zavítal nám dobře známý tým z Blevic, na které se nám dlouhodobě daří velmi střídavě. Začátek utkání byl tentokráte v naší režii, kdy měli své střelecké příležitosti jak Kratochvíl, tak Eichler a dvakrát Krakeš. Branky jsme se ovšem i přes dominance „na balonu“ nedočkali. O to větší šok přišel po půlhodině střetnutí, kdy po nedůrazu ve velkém vápně po zahraném rohovém kopu skóroval Tomáš Tůma. Naštěstí hned za sedm minut prakticky společně s hvizdem oznamujícím konec prvního poločasu vysunul Kratochvíl milimetrovým pasem Krakeše, který tváří v tvář brankáři nezaváhal.
     Druhá půle přeci jen nezačala takovým náporem jako první, ovšem výsledek byl opět stejný. Hostující záložník se lehce vytočil u postranní čáry, přihrávkou po zemi oslovil nedůrazně bráněného Kohouta, který opět poslal hosty do vedení. To ovšem trvalo ještě kratší dobu než v prvním případě, protože perfektně provedený brejk dokázal proměnit svým prvním gólem v sezoně Kubala – 2:2. Žižičtí hráči měli v tu dobu velkou převahu a cpali se za vítěznou brankou. O to větší šok a nepochopení vyvolal střídající domácí hráč Ballók, který naprosto bezdůvodně napadl rozhodčího Říhu (v tomto zápase velmi dobře pískajícího) a byl naprosto pozásluze vyloučen. Je štěstí, že incident proběhl bez větší intenzity a zápas mohl být dohrán. V následném čase se hra přelévala ze strany na stranu, prakticky bez větších šancí. V následné penaltové loterii pak uspěli hosté, když proměnily všechny své pokutové kopy. V sedmé sérii neuspěl Flégl.

S nasazením, agresivitou a chtíčem vyhrát můžeme být spokojeni. Na hráčích ovšem byla pořád vidět křeč a to, že jim to zkrátka momentálně „nelepí“. Jako celek se ovšem distancujeme od chování hráče Ballók (jenž navíc přišel na zápas bez předchozí omluvy o hodinu později), které bereme jako selhání jednotlivce a zároveň tento postoj jako klub odsuzujeme a rozhodčímu Říhovi se tímto omlouváme.

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.