Přípravné utkání - Zlonice

22.08.2018 14:52

SK Zlonice – FK Žižice
Hrdlička – Hrníčko, Koten, Chvoj, Flégl – Černý, Eichler, Císař, Klíma – Cestr, Švéda
5:1 (1:0)
branka: Eichler

     V úvodním a zároveň jediném přípravném utkání před sezonou jsme se střetli s celkem, který hraje okresní přebor kladenského kraje, má stabilní členskou základnu a dvě registrovaná mužstva mužů. My jsme se naopak potýkali jako již tradičně s nedostatkem hráčů a pozdních omluvenek, takže jsme sestavu lepili na poslední chvíli s tím, že ještě přijel vypomoci bývalý brankář FK Martin Švéda, v základu v poli se představil současný gólman Pavel Luis Černý a v brance utkání odchytal zraněný Hrdlička. Utkání pak FK odehrál bez střídání, protože na lavici zkrátka nikdo další nebyl.
     V minulosti a nedávné současnosti se množily otázky a narážky na to, proč začínáme s tréninky později a proč nemáme přípravná utkání… Odpověď se nachází v prvním odstavci – proto!
     K samotnému zápasu, do kterého naši aktéři vstupovali bez tréninku a bez možnosti vystřídání. V prvním dějství jsme chytli začátek a domácí měli velké problémy s vytvářením si a následně s proměňováním šancí. Na druhou stranu i my jsme si vypracovali příležitosti ke vstřelení branky, nutno však říct, že ne zcela vyložené pozice. Ovšem z několika závarů, hlavně po rozehrání rohových kopů, se některá ze střel ujmout mohla. Do vedení šli ale přeci jen domácí, když centr na přední tyč dokázal usměrnit domácí nekrytý záložník.
     Za stavu 1:0 se šlo do druhého poločasu, jehož začátek kopíroval konec toho prvního. Převážně se hrálo ve středu pole, ovšem mezi 60 – 67 jsme po nedůrazech v pokutovém území inkasovali 3 branky, což trochu dehonestuje konečné skóre. Na konečných 5:1 upravil krásným lobem zpoza vápna neúnavný a nezastavitelný Eichler. V obrovské šanci pak selhal Švéda, který poslal míč tváří v tvář gólmanovi domácích nad, což byl naprosto klíčový a zlomový moment utkání ( :-D ).
     Chtěl bych poděkovat všem aktérům utkání za předvedený výkon a přístup. V úmorném vedru jsme odevzdali v dané chvíli maximum a to je to hlavní. Velmi dobře se předvedl Marek Císař, který, jak doufáme, bude co nevidět novou posilou pro naše mužstvo. Dále bych chtěl poděkovat Martinu Švédovi za účast jak na tomto střetnutí, tak v našem tréninkové procesu.

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.