Otvovice - Žižice 1:3

30.09.2022 17:10

SK Otvovice - FK Žižice

1:3 (0:1)

Branky: Císař, Klíma, Kratochvíl

 

Sestava: Černý - Chvoj, Hrníčko, Melcr, Podhrázský - Klíma, Eichler, Krček, Kubala - Císař, Kratochvíl

Připraveni: Hladík, Hrdlička, Hájek, Fiška, Krakeš

     V dalším kole III.třídy skupiny B kladenského okresu na nás čekal zápas na hřišti SK Otvovice, tedy klubu, který hraje důrazný fotbal a je nepříjemným protivníkem hlavně v domácím prostředí. Zároveň nás tímto zápasem čeká english week, kde ve středu zajíždíme rovněž k venkovnímu odloženému zápasu do Blevic a následně nás v sobotu čeká souboj s Knovízí. Sečteno, podtrženo, jedná se o týden s možným velmi zajímavým bodovým ziskem.
     Velkým pozitivem byla už samotná docházka k zápasu, kdy trenérský tým mohl vybrat hned z několika variant základní sestavy. Možnost ukázat se dostala stoperská dvojice Hrníčko – Melcr, která svou roli zvládla velmi dobře. Už od začátku zápasu bylo vidět velmi rozdílné pojetí hry obou mužstev. Domácí se snažili dostat míč bez velké kombinace co nejvíce „nahoru“, zatímco hosté trpělivě kobinovali a čekali na chyby soupeře. V úvodních šancích se zjevil rychlonožka Císař, ale zatím se pouze zastřeloval nebo ho vychytal velmi dobře hrající gólman domácích Bubák. V 18. minutě se již ovšem měnilo skóre. Vysunuvší Kratochvíl zatáhl míč do vápna, perfektní zpětnou přihrávkou našel Císaře, který pěknou střelou konečně rozvlnil síť domácí svatyně – 0:1. Tím jako by se trochu otevřela stavidla hry, ovšem ani dělovka Kratochvíla, ani mířená střela Krčka v brance neskončily. Obrovskou příležitost promarnil s chutí hrající Kubala, který po rohu Kratochvíla a podběhnutí brankáře Bubáka hlavou branku přestřelil. Domácí v té době hostující branku prakticky neohrožovali, možnosti měli jen z trestných kopů z boků hřiště, které celkem s přehledem likvidovala žižická obrana v čele s gólmanem Černým.
     Do druhé půle nemohl nastoupit zraněný Kubala a odstoupivší Krček, na jejichž místa přišli z lavičky Hrdlička s Krakešem. Právě spolupráce těchto dvou mohla vést ke druhé brance střetnutí, ale Krakeše na poslední chvíli zblokoval domácí obránce a míč šel těsně mimo. Po chvíli postupoval z boku na branku Hrdlička, ale jeho pokus vykopl domácí brankář. V 57. minutě bylo ovšem již veselo. Hrdlička našel ve vápně dobře naběhlého Císaře, jeho střelu ještě dokázali domácí zblokovat, ale dorážející Klíma měl již snadnou práci dorazit míč do prázdné branky. Domácí reklamovali ofsajdové postavení, které ovšem domácí lajk sudí nesignalizoval – 0:2. Jako blesk z čistého nebe pak udeřilo i na druhé straně. Roh zahrávaný v 68. minutě byl tak nešťastně odražený, že dezorientovaná obrana hostů nechala dorazit lobtu za bezmocného Černého v tu chvíli úplně volného Břicháčka, který dodal domácím nový entusiasmus do žil – 1:2. Ten ovšem utnula 78. minuta. Hrdlička nejprve vletěl do souboje s nejistým  domácím stoperem Nikolajenkem a šel by sám na branku. Ten ovšem tento postup nutno říct i nebezpečným způsobem překazil, za což dostal od rozhodčího Pecha správně rovnou červenou kartu. Z následného trestného kopu pak Kratochvíl ukázal, jak se mstí zraněný spoluhráč a krásným kopem přes zeď nedal domácímu gólmanovi šanci – 1:3. V tu chvíli se utkání pouze dohrávalo. Do hry se dostaly i mladé pušky, které opět týmově dorazily na zápas a zase mohli nasát další zkušenosti z odehraných minut mistrovského zápasu. Do zápasu by se dostaly už dříve, ovšem vzhledem k některým zákrokům domácích borců jsme byli rádi, že jsme přišli v tomto zápasu pouze o dva zraněné borce, kteří nemohou zasáhnout do dalších zápasů…

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.