Nastává doba pohárová?

18.03.2015 17:05

FK Žižice - Baník Rynholec 
3:1 (2:1)
Branky - Valer, Hrdlička, Kratochvíl

K poslednímu utkání na zimním turnaji v Rynholci jsme nastoupili proti domácímu celku, tedy celku Rynholce. Matematika byla jasná, pokud vyhrajeme toto střetnutí, získáme triumf v celém turnaji.
     Začátek zápasu byl spíše opatrný, oba týmy se začaly postupně „oťukávat“. Celek Rynholce nasadil velmi mladou sestavu a bylo jen otázkou času, kdy se dokáže naše zkušenější a vyhranější mužstvo prosadit. O to větší šok nastal, kdy z prakticky jediné vážnější akce Rynholce za celý zápas lovil Švéda lobtu ze své svatyně. Nutno říci, že po dobře umístěné střele na zadní tyč. Přílišná touha a mnohdy i zbrklost často hatily žižické kontry, kdy po průnikových přihrávkách míč často končil v rukavicích brankáře, nebo v zámezí. Až po zhruba půlhodině hry napřáhl zpoza velkého vápna ostrostřelec Valer, který nádhernou střelou vymetl pavučiny v šibenici bezmocného brankáře – 1:1. Od té doby náš celek po zbytek poločasu soupeře ždímal. Po dobrém centru z levé strany střílel z blízka Robin Klempt pouze do těla gólmana v obrovské šanci. V další tutovce po příhře právě Klempta selhal Hrdlička, když těsně přestřelil. Tentýž hráč si chuť spravil pět minut před koncem půle. Kratochvíl se vymotal na brankové čáře ze sevření obránců a servíroval míč na malé vápno, kde ho Hrdlička filigránsky za patou usměrnil do prázdné branky – 2:1 (největší radost měl opodál stojící kapitán Krakeš, který doteď nevěří :-)). Tím skončil první poločas.
     S vědomím dobře otočené první půle a větší herní kvality jsme začali druhý poločas příliš bohorovně, až laxně. Naštěstí soupeř nekontroval větší šancí, což by se nám ovšem v příštích zápasech mohlo zle vymstít, jelikož nás již čeká první jarní mistrovský zápas. Velmi dobře hrající Klempt občas vyprášil rukavice Rynholeckého brankáře z dálky, jinak se nedařila finální a předfinální fáze. Zhruba dvacet minut před koncem se ovšem zrodila asi nejhezčí akce v zápase. Krakeš vykombinoval míč u půlicí čáry, posunul na Hrdličku, který našel nabíhavšího Kratochvílu. Ten byl již sám před vybíhajícím gólmanem a neměl sebemenší problém chladnokrevně zakončit – 3:1. Poté bylo k vidění několik velice sporných ofsajdových situací a opět zazděná tutovka Hrdličkou, kterého našel bojovník Krakeš. Jelikož se již více neudálo, Žižice mohli slavit triumf v utkání i v turnaji.
     Utkání se neslo spíše v pohodovém tempu. Naše provizorní stoperská dvojice sehrála slušný zápas a dobrým výkonem se prezentovalo i ztracené dítě Chvoj. Je jen škoda, že do mistrovského zápasu díky žlutým kartám nemohou nastoupit stálice Valer a Hořánek, o to víc se o tři body budeme muset porvat!!!

Sestava – Švéda – Chvoj, Hořánek, Rambousek, Hrníčko – Klempt R., Valer, Krakeš, Eichler – Hrdlička, Kratochvíl - Luka

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.