Krásný zápas rozhodly penalty

14.11.2015 20:05

FK Žižice – Sokol Klobuky 3:4np (2:1)

80 diváků

Branky: 10. Hrdlička Jiří, 22. Hrdlička Jiří, 69. Eichler Tomáš - 6. Kalík Michal, 47. Douša Miroslav, 87. Danda Tomáš

Rozhodčí: Bázler Jiří - Hudera Rostislav, Assar Adrian.

FK Žižice – Švéda – Hořánek, Krakeš, Klempt P., Rambousek – Eichler, Valer, Klempt R – Hrdlička, Klíma (51. Koten P.), Kratochvíl (74. Koten T.)  


     K poslednímu domácímu zápasu jsme nastoupili proti mužstvu Sokola Klobuky, který zažívá velmi povedený rok v okresním přeboru. Z bodového hlediska se jednalo opět o velmi důležitý zápas a tak byla na našem týmu znát zdravá nervozita již před začátkem zápasu. Trenér Matouch naordinoval svému týmu taktiku se třemi útočníky, která během prvního poločasu sklidila své ovoce.

     Začátek zápasu rozhodně nepřipadal ani hráčům, ani divákům jako počáteční oťukávání soupeřů a již v 6. minutě ze své první šance Klobuky udeřily. Po standardní situaci zůstal v pokutovém území obránce hostí Kalík, který neměl problém doklepnout perfektní přihrávku přes celé pokutové území do prázdné branky. S odpovědí přispěchali domácí velmi rychle. O čtyři minuty zachytil presující Hrdlička špatnou přihrávku hostující obrany a v samostatném úniku nezaváhal – 1:1. Ten samý hráč o čtvrt hodinu později zachytil na hranici pokutového území nepovedenou střelu Krakeše a povedenou střelou nedal brankáři Vítochovi šanci – 2:1. Do konce první půle šlo spíše o boj o střední pásmo a hra se tedy přelévala spíš po „vápna“ obou týmů. Nebylo tedy překvapením, že si nikdo do konce první půle nedokázal vytvořit další příležitost ke skórování.
     Do druhé půle jsme stáhli naši hru na dva klasické hroty a čtyři záložníky s cílem zabezpečit obranu a střed pole. Tyto pokyny jsme dokázaly plnit předlouhé dvě minuty, to nás totiž dokázal akcí středem pole potrestat agilní Míra Douša. Ani toto ale nedokázalo borce z Žižic srazit na kolena a v 69. minutě přišla nejkrásnější chvíle zápasu. Míče se totiž za vápnem zmocnil Tomáš Eichler a bombo o tyč opět strhnul vedení na naši stranu – 3:2. O chvíli později jsme měli možnost vedení navýšit. V pokutovém území byl zkosen střídající Petr Koten a rozhodčímu Bázlerovi nezbývalo než ukázat na penaltový puntík. K penaltě se postavil Valer ale hostujícího brankáře se mu překonat nepodařilo. Nedáš – dostaneš. Toto známé pořekadlo platilo opět a neomylně. Tři minuty před koncem normální hrací doby totiž hosté dobře zakombinovali na pravé straně a přihrávku před branku dokázal doklepnout za bezmocného Švédu střídající Tomáš Danda.
     V pokutové loterii pak byli úspěšnější hosté, kteří proměnili všechny tři penalty. Za nás se podařilo skórovat Hrdličkovi a Švédovi, naopak Krakeš ve druhé sérii neproměnil.
     Utkání splnilo všechno co by si divák mohl přát a to tedy krásné branky a pohledné fotbalové akce. Nakonec byly s výkonem spokojena obě mužstva. Bohužel nás od vítězství dělilo pár minut a možná i krapet štěstí.

 

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.