FK Žižice - Sokol Blevice

12.05.2015 15:01

FK Žižice - Sokol Blevice
8:0 (4:0)
Branky: Hrdlička 2x, Krakeš, Valer, Kejmar, Rambousek, Švéda, vlastní


K dalšímu domácímu duelu o důležité tři body zavítali na stadionek v Žižicích hosté z Blevic. Ti dorazili bez několika hráčů základní sestavy a již od začátku zápasu bylo jasné, kdo je na hřišti pánem a bylo jen otázkou času, kdy otevřeme skóre. V úvodní šanci se zjevil Hrdlička, který dorážel z blízka střelu Krakeše, ovšem neuspěl. O chvíli později to zkoušel z dálky Rambousek, ale střela postrádala razanci. Úvodní branku tak vsítil Krakeš, který se uvolnil na pravé straně a křížnou střelou k tyči otevřel účet zápasu. Domácí dobře kombinovali, prakticky nedovolovali hostům opustit vlastní půlku hřiště a logicky přišel druhý gól. Bečvář našel uličkou Hrdličku, který trefil bližší šibenici blevické svatyně. O třetí branku se postaral Kejmar, kterému do ideální pozice na hraně velkého vápna nabyl Krakeš a prvně jmenovaný technicky uklidil míč o tyč do sítě. Obrovskou šanci pak trestuhodně zahodil Bečvář, který hlavičkoval ze dvou metru od prázdné branky nad. Ten samý hráč pak ve vyložené pozici trefil pouze střed branky a v zápase se nakonec musel spokojit jen s pozicí nahrávač, nikoli střelce. Na 4:0 a poločasové skóre upravil v zápase pravý bek Valer, který využil přetaženého centru Rambouska na zadní tyč a po pěkném zpracování míče se nemýlil.
Ve druhém poločase pokračoval kolorit utkání. Hosté se spokojili pouze s obranou a domácí v klidu kombinovali a tvořili si šance. První velkou spálil Kejmar v těžké pozici. Po chvilkovém útlumu ale opět udeřilo. Rychle rozehraný trestný kop se odrazil ve vápně k úplně volnému Rambouskovi, který nedal hostujícímu brankáři šanci. Často to pak z dálky zkoušel Hořánek, ovšem buď chyběla razance, nebo přesnost, jindy zasáhl a míč z podbřevna vyškrábl golman. Na 6:0 upravil Hrdlička, jehož našel centrem ve vápně Bečvář. O chvilku později nám k sedmé brance dopomohl Tůma, který ve vápně nesmyslně atakoval střídajícího Luku. K pokutovému kopu po zhruba 10 minutách "přiběhl" domácí miláček publika, známý jako žižický seladon, ochránce bezpráví a Lord of the výhoz - zkrátka domácí brankář Martin Švéda, který jak je jeho dobrým zvykem nekompromisním způsobem zvýšil. Jeho počin se jak všichni doufáme, stane opět legendou pro další generace hráčů. Závěrečnou tečku napsali vcelku symbolicky hosté, kteří si po centru z pravé strany velice pěkně srazili míč po presu Pavla Klempta do vlastní sítě.
Tři body jsou velmi cenné, ovšem soupeř nás neprověřil. Daleko těžší prověrka nás čeká příští týden proti Neuměřicím.

Švéda - Valer, P. Klempt, Hořánek, Rambousek - Krakeš, Hrdlička, R. Klepmt, Hrníčko - Bečvář, Kejmar (Kratochvíl, Luka, Koten Tomáš, Podrazský)

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.