FK Žižice - Slavoj Zvoleněves

26.03.2017 12:07

FK Žižice - Slavoj Zvoleněves
4:1 (1:0)

Branky: Eichler, Valer, Krakeš, vlastní

 

První soutěžní zápas nové sezony a hned borce FK Žižice čekalo derby se Slavojem Zvoleněves. Pro první jarní kolo nebyli k dispozici vykartovaný Hořánek a zraněný Hrdlička, naopak tým posílili bratři Klemptové, kteří podali velmi dobrý výkon.
     Začátek zápasu byl ovšem velmi nervózní a na obou týmech bylo vidět, že se jedná o první soutěžní utkání. Nepřesností a odskoků míče bylo mnoho a šancí ze začátku také moc nepřibývalo. Nebezpečnější byli ovšem přeci jen domácí, kteří postupně začali získávat čím dál větší půdu pod nohama. Do první gólovky se pak dostal Kratochvíl, který ovšem tváří v tvář brankáři trefil jeho nohy. Po dalším centru v dobré pozici nejprve Valer vysoko přestřelil a po chvíli aktivní Eichler netrefil míč hlavou tam, kam si představoval. Pak to byl znovu Kratochvíl, kterému ovšem míč v dobré pozici uskočil a tak dvě minuty před koncem vymyslel výbornou pozici pro Eichlera, který krásnou střelou na zadní tyč otevřel skóre a poslal domácí do kabin s jednobrankovým náskokem.
     Druhý poločas ovšem začal laksností domácích, kteří jakoby si mysleli, že se od téměř neškodných hostů nemůže nic stát a přenechali aktivitu a iniciativu hostům. Ti nabídkou nepohrdli a prakticky z jediné vážnější akce po tečované dokázali vyrovnat skóre. O chvíli později mohlo být ještě hůře, když Hrníčko hasil únik hostů těsně před pokutovým územím brankáře Švédy. Z následného centru ovšem nic nebylo a naštěstí se hry ujali již pouze domácí a bylo pouze otázkou času, kdy dokážou střeleckou smůlu překonat. Prakticky každá standardka i rohový kop zaváněly nebezpečím, ale branka ne a ne padnout. Na to se již nemohli dívat hosté a ukázkovým vlastencem sice rozvlnili síť, ovšem ne tu, kterou by zrovna chtěli 2:1. Od této chvíle se domácí již plně uklidnili a dominovali. Zvláště pak bylo vidět, že hostům dochází síly a naopak domácí čerpají s daleko lepšího fyzického fondu. Po dalším dobře rozehraném rohovém kopu se prosadil skvělou hlavičkou Valer a čtvrtý hřebíček do pomyslné rakve hostů přidal Krakeš po dobře zakončeném samostatném úniku. Za zmínku stojí ještě pokus Petra „Huga“ Kotena, který ukázkovými nůžkami sice o kousek přestřelil branku, ovšem tímto pokusem zvedl všechny diváky ze sedadel ke standing ovation.
     Závěrem lze napsat, že jsme utkání výsledkově zvládli, ovšem v určitých pasážích hry bude nutné zlepšení, abychom se mohli vyrovnat i těžším soupeřům v tabulce.

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.