FK Žižice - Slavoj Zvoleněves

11.06.2015 16:14

FK Žižice – Slavoj Zvoleněves
7:0 (2:0)
Branky: Hrdlička 2x, Krakeš 2x, Podrázský, Valer, Kempt P.

     K poslednímu domácímu utkání v sezoně 14/15 přivítali již jistí postupující borci sestupem, resp. baráží, namočené hostující hráče Zvoleněvse k již tradičnímu derby. Souboj má jako každým rokem náboj, jelikož se jedné o sousedící vesnice, o to zarážející je, že hosté přijeli již dopředu rezignovaně s deseti hráči do pole. Za to domácí naplněni entuziasmem se již nemohli dočkat na oslavení dalšího postupu do okresu, tentokráte po dlouhých 16ti letech.
     Již od prvních okamžiků bylo jasné, kdo bude pánem na hřišti. Žižičtí hostům jen sporadicky půjčovali míč a vytvářeli si šanci za šancí. Šok mohl přijít, když se řítil Kučera sám na Švédu, ovšem jedinou vážnější šanci hostů v celém zápase Švéda kryl. Do vedení mohl domácí poslat Krakeš, ovšem před prázdnou brankou mu chyběl krok k zakončení. Střelu aktivního Eichlera kryl hostující brankář a tak se domácí radovali až po trestném kopu Hrdličky, který se z dobré pozice nemýlil. Pak dostal nabyto od Krakeše Klempt proti noze, ale z dobré pozice trefil hostujícího hráče. Po centru Hrdličky pak ve vyložené šanci nedokázal míč usměrnit do branky Kejmar. Domácí tedy udeřili až z rohového kopu. Ten Hrdlička přetáhnul až na zadní tyč, kde ho nekompromisně hlavou proměnil v uklidňující druhou branku kapitán v exilu Krakeš – 2:0. Tímto skóre i skončil první poločas za úmorného vedra.
     Druhá pětačtyřicetiminutovka začala ve stejné režii jako první poločas. Hosté prakticky vůbec nezlobili a domácí dobře kombinovali a přidávali branku za brankou. Domácí diváci tak mohli vidět hezkou rozlučkovou podívanou. Prvním střelcem druhé půle byl  Krakeš, který centrovaným míč dopravil do míče ve skluzu pomocí své řitě J - 3:0. Další gól pak přidal Valer, který se uvolnil na vápně a pěknou střelou na bližší tyč opět rozvlnil síť. Pak své šance spálili nejprve Eichler a ve stejné pozici i Valer, které vyzval ke skórování Hrdlička. Jeho další pobídku pak ve stoprocentní šanci nedal Krakeš, který útočil na hattrick. Krásnou střelou se pak prezentoval Podrázský, který opět na bližší tyči, zrcadlově jako Valer, nedal hostujícímu brankáři šanci. Nejhezčí moment zápasu pak měl na svědomí Pavel Klempt, který napřáhl z dobrý 23 metrů a jeho rána vymetla všechny pavouky ve zvoleněveské šibenici. Skóre pak uzavřel po přiťuknutí Rambouska Hrdlička, který z dobré pozice trefil přesně na zadní tyč.
     Po zápase pak domácí dlouze oslavovali vítězství na klubové rozlučce, která měla stejně jako celá sezona velký úspěch!!!

Sestava: Švéda – Kejmar, Klempt P., Hořánek, Rambousek – Klempt R., Hrdlička, Valer, Eichler – Krakeš, Kratochvíl ( Koten Tomáš, Podrázský, Luka)

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.