FK Žižice - FC Koleč 2:0

26.03.2015 15:44

FK Žižice - FC Koleč
2:0 (1:0)
Branky: Hrdlička, Kratochvíl

K prvnímu jarnímu mistrovskému zápasu III.třídy skupiny „B“ jsme nastoupili proti celku FC Koleč, tedy celku, který dokáže být velmi nepříjemný a nevyzpytatelný, což potvrdil samotný průběh střetnutí. Do utkání vzhledem ke čtyřem žlutým kartám nemohl nastoupit Valer a Hořánek, což bylo velmi citelné oslabení týmu.
     Již první minuty naznačily, že se bude hrát ve vysokém nasazení a k vidění bude plno osobních soubojů na malém, žižickém stadionu. Ovšem hned z první skrumáže dokázal domácí celek skórovat. V pokutovém území nastala trma-vrma, míč se dostal ke Kratochvíli a ten ač tísněný dokázal míč vystřelit na zadní tyč, kde poprvé rozvlnil hostující síť – 1:0. O chvíli později dostali domácí vynikající možnost své vedení ještě navýšit. Po nebezpečné hře gólmana byla správně nařízena penalta. Tradiční exekutor Valer do utkání nezasáhl a míč si tak vzal Hrdlička. Ten se o chvíli později přihlásil do soutěže o nejhůře kopnutý pokutový kop v historii a svou šanci trestuhodně zahodil. Zbytek prvního poločasu se odehrál prakticky pouze ve středu pole. Vyjímku tvořila pouze pěkná střela k tyči Eichlera, kterou brankář vyrazil na roh. K nepříjemnému zranění došlo zhruba ve 30. minutě střetnutí, kdy musel s krvavým šrámem odstoupit levý bek Hrníčko. Střídal ho bojovník Podrázský a následně došlo k přeskupení řad. První poločas už nic zajímavého nepřinesl a šlo se do kabin.
     Do druhé pětačtyřicetiminutovky se šlo ve stejném duchu, jako v prvním dějství. Houževnatí hosté podnikali nepříjemné protiútoky a domácím se nedařila kombinace a prakticky všechny útoky se podnikaly vzduchem. Nutno říci, že nás ve druhé půli dvakrát podržel gólman Švéda. Poprvé po centru z pravé strany, kdy vyškrábl hlavičku hostujícího útočníka a podruhé asi 15 minut před koncem, kdy vytáhl dobře zahraný přímý volný kop na roh. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby hosté aspoň jednu ze svých možností přetavili v úspěch. A tak zákonitě přišel trest. Rohový kop Podrázského propadlo celým malým pokutovým územím až před zcela volného Hrdličku, který aspoň malou měrou napravil své předchozí zaváhání a jen dostrčil míč do sítě – 2:0. Tím byl zápas prakticky již rozhodnut, protože hosté se již k výraznější šanci neprobojovali.
     Viděli jsme spíše utkání s velmi podprůměrnou atraktivitou pro diváky. Zápas probíhal především mezi oběma šestnáctkami a týmy se do výraznějších šancí většinou nedostávaly. Nutno říci, že domáci si připsali vcelku povinné vítězství, ovšem nadcházející kolo přijíždí na žižický stadion soupěř z Velvar a dá se očekávat velmi vyhrocený zápas a veledůležité body do tabulky – střetnou se dva týmy z úplné špičky tabulky.

Sestava – Švéda – Chvoj, Klempt P., Rambousek, Hrníčko – Kubala, Krakeš, Klempt. R, Eichler – Hrdlička, Kratochvíl – Podrázský, Luka

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.