FK Žižice - ČL Kolešovice

25.02.2015 23:40

FK Žižice - ČL Kolešovice

4:4 (2:1)
Valer, Hořánek, Krakeš, Kratochvíl

Utkání prvního kola zimního turnaje v Rynholci se soupeřem hrajícím o třídu výše v rakovnickém okresu přinesl nakonec remízový stav. Soupeř dorazil na utkání v poměrně silném složení (alespoň dle slov místních činovníků) a se širokou lavičkou náhradníků. První gólovou radost zařídil zatím střelec zimní přípravy Valer, který svým buldočím stylem po rychlém brejku vtrhl do vápna a prudkou střelou na přední tyč rozvlnil síť poprvé. Poté se hra odehrávala spíše ve středu pole a větši příležitosti si oba týmy nevypracovávaly. O to více překvapilo vyrovnání soupeře, které lze charakterizovat jako darované a to když po nerozvážné rozehrávce darovala obrana soupeři míč a z následné výhodné pozice si kolešovický útočník vykoledoval pokutový kop, který byl s přehledem proměněn - 1:1. Ještě před změnou stran ovšem udeřilo na druhé straně. Centr Robina Klempta brankář neudržel a František Hořánek měl před sebou už je volný míč dva metry před prázdnou brankou a tím také upravil poločasové skóre na 2:1.

Ve druhém poločase se hra příliš nezměnila. Spíše více ale zlobili žižičtí, kteří přeci jen využívali více své fotbalovosti a obranu svého protivníka větrali čím dál nebezpečnějšími protiútoky. Opět ale platilo pravidlo o nedáš-dostaneš a stav byl náhle 2:2. Prakticky vzápětí ale žižičtí opět vzali otěže zápasu do svých rukou. Hrdlička ještě stihl míč na brankové čáře a jeho centr po skrumáži ve vápně dokázal využít Krakeš. O chvíli později musel být ošetřován holešovický brankář po srážce s Kratochvílem, který si chuť spravil o chvíli později, kdy obloučkem upravil skóre na 4:2. Je velká škoda, že takto nadějný stav nedokázala naše sestava udržet až do konce zápasu. Přeci jen se začali kupit chyby v obraně, v rozehrávce a celkově ztrát míče bylo velmi mnoho. Navíc s pomocí přispěchali i sudí, když nejprve po velmi diskutabilní penaltě holešovičtí snížili a poté z protiútoku po ofsajdové situaci vyrovnali. Nic to ovšem nemění na tom, že jsme odehráli velmi kvalitní utkání s nepříjemným soupeřem, který svou kvalitu rozhodně měl. O to víc potěší fakt, že jsme byli ve většině utkání lepším celkem.

K utkání nastoupili: Švéda, Eichler, Krakeš, Hořánek, Hrníčko, Hrdlička, Valer ml., Kubala, Robin Klempt, Husárek, Kratochvíl, Koten T.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.