Dubí - Žižice 2:4

10.09.2022 20:22

SK Slovan Dubí - FK Žižice

2:4 (2:1)

Branky: Císař, Krakeš, Krček, Kratochvíl

 

Sestava: Černý - Fiška, Hrdlička, Hořánek, Hrníčko - Kratochvíl, Eichler, Krček, Chvoj - Krakeš, Císař

Připraveni: Hladík, Hájek, Koten

     Ve třetím zápase ročníku a 6. kole celkově (logiku v tom prosím nehledejte…), jsme zajížděli k pro nás nečitelnému soupeři z Dubí, který ještě v loňské sezoně hrál okresní přebor. Po nevlídném přejezdu panelovou cestou se před námi rozprostřel příjemný stadionek s hezkým zázemím a restauračním zařízením, kde nutno říct, byli korektní i přítomní fanoušci. Zároveň hned na začátku musíme poděkovat opět našem fanklubu, který dorazil v plném počtu!!!
     Samotné utkání ovšem rozhodně nebylo procházkou růžovým sadem. Od začátku jsme měli problém s odskokem balonu, nepřistupováním k soupeři a celkově jsme byli v soubojích ve všem druzí. Domácí hráli naopak velmi účelný fotbal, kdy se snažili hrát s míčem rychle „nahoru“, kde naši obranu trápili rychlonozí útočníci. Počáteční tutovku ještě reflexivním zákrokem na brankové čáře vytáhl Černý. První ránu nám zasadili domácí po čtvrthodině hry, kdy po propadnutí na pravé straně přišla přihrávka do vápna, kde jsme prohráli dva souboje po sobě a Duda nekompromisně trestal – 1:0. Jako varování to ovšem hostům nestačilo. Za dalších deset minut jsme ztratili míč ve středu pole, přišel rychlý balon za obranu a Bořík i díky své rychlosti tváří v tvář našemu gólmanovi nezaváhal – 2:0. Až tento stav paradoxně uklidnil naše hráče a přicházely obrovské šance, které měly stejné hlavní role a scénář – Císař, sám před gólmanem Kohoutem a ten vždy úspěšný. Po rychle rozehraném zkráceném rohu za ním zase zvonila tyč po ráně Krčka. Ve 40. minutě se vykoupil Císař. Kratochvíl rozehrával rohový kop, Krakeš strhl hráče na přední tyči a pro Máru již nebylo těžké usměrnit balon do zívající svatyně – 2:1.
     O poločasové přestávce jsme si, troufám říct, velmi konstruktivně řekli co bylo špatně a co naopak zlepšíme. Hlavním tématem byla trpělivost, protože i v první půli jsme si vytvořili dostatek šancí pro lepší skóre. Nutno říct, že domácí od druhé branky přestali jakkoli hrozit a vše tedy bylo pouze o nás. Bohužel nás brzdila občasná křečovitost a zbrklost. Hrdlička s Boříkem kolem 60. minuty předvedli v praxi, jak udělat dvě minely během tří vteřin. První jmenovaný nedokázal pokrýt skákavý balon a druhý ve stoprocentní šanci střílet snad 5 metrů nad. V 70. minutě ovšem obětavě hrající Krakeš odšpuntoval pro domácí desetiminutovku hrůzy. Po pěkném vysunutí postupoval sám na gólmana, kterého dokázal se štěstím nadvakrát překonat 2:2. O pět minut později byl před vápnem faulován Císař, míč si postavil Krček a precizně zahraným trestným kopem poslal náš tým do vedení – 2:3. To ovšem nebylo všechno. Ve druhé půli skvělý Kratochvíl dostal balon za beky, udělal kličku gólmanovi a z těkého úhlu dokázal trefit odkrytou branku – 2:4. Domácí kontrovali pouze prudkou střelou zpoza vápna, kterou dokázal dobře pokrýt spolehlivý Černý a zkušeným/naivním pokusem domácího kapitána o to vymodlit si pokutový kop.
     Není umění vyhrát, když se daří, ale vyhrát, když vám zápas nevychází. Všichni zaslouží obrovskou pochvalu za touhu otočit výsledek zápasu, díky kluci. Dobře se opět uvedli naši vycházející talenti Hájek s Hladíkem, kteří pomohli okysličit unavený tým a odvedli velmi dobrou práci. Spolehlivý výkon předvedl i legendární předseda klubu Koten – ze základní sestavy totiž chyběli: Melcr, Podhrázský, Kubala, Menshyk, Klíma, Pták, o to větší má vítězství cenu a je vidět, že kádr žižických fotbalistů je naštěstí široký a může být směrem do budoucna jen lépe.

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.