Domácí premiéra trenérovi vyšla na jedničku

11.10.2015 14:17

FK Žižice - Družec 2:0 (0:0)                                

100 diváků

Branky: 52. Klempt Robin, 72. Krakeš Jan

Rozhodčí: Jandák Karel

FK Žižice – Švéda – Hořánek (82.Jandus), Krakeš, Rambousek, Podrázský (47.Koten T.) – Kejmar (32.Klempt P.), Valer, Klempt R., Eichler – Hrdlička, Klíma

 

     Po delší době se borci žižického FK představili na domácím trávníku a to hned ve velmi důležitém souboji s Družcem. Premiéra tak čekala na trenéra Libora Matoucha, který koučoval své první utkání před domácím publikem. Tomu se představil téměř kompletní tým s „hříšníky“ Hořánkem a Pavlem Klemptem, kterým již uplynul disciplinární trest.
     Hosté přijeli se širokým kádrem a byli to právě oni, kteří jako první provětrali jednoho z brankářů. Střelu z dobré pozice ovšem Švéda reflexivně vyrazil nohou a o odražený míč se postarala téměř bezchybná obrana, která Družec do vážnějších pozic prakticky vůbec nepouštěla. Udeřit tak mohlo na druhé straně. Dlouhý křížný míč Rambouska našel rozeběhnutého Klímu, který tváří v tvář brankáři volil kličku a tím se vytlačil z dobré pozice. Zanedlouho si tutéž situaci Klíma zopakoval, tentokráte volil střelu a v tomto případě se zaskvěl brankář Pergl, který míč dokázal vytěsnit nohou. Kaňkou na utkání pak bylo zranění Martina Kejmara, který si podvrtnul koleno a opustil hřiště na nosítkách. Věříme, že se nebude jednat o nic vážnějšího a Martin se brzy zapojí. Po znovuzahájení hry byli opět aktivnější domácí, ale stoprocentní šanci si do konce poločasu již nevypracovali. Jedinou střelou na branku tak byl slabý pokus Hrdličky po spolupráci s Eichlerem.
     Druhý poločas začal opět aktivitou domácích. Tentokrát ovšem korunovanou první brankou zápasu. Centrovaný míč Valera se snažil hostující obránce sklepnout brankáři, to však vystihl Robin Klempt a ve skluzu dokázal míč usměrnit do sítě - 1:0. Po obdržené brance hosté přeci jen vynaložili větší snahu se zápasem něco udělat. Větší příležitosti si i díky velké obětavosti defenzivních hráčů vyjma pár centrů do vápna nevypracovávali a Švéda tak zatím v pohodě držel nulu na svém kontě. Otevřenější obrany málem dokázali využít Koten s Hrdličkou. Druhého jmenovaného však po skvělém centru vychytal skvělý Pergl. Dvoubrankové vedení tak zajistil až Krakeš, který se chytrou střelou z dálky trefil přesně pod břevno – 2:0. Další skvělé akci pak tleskali diváci vzápětí. Hrdlička sklepl míč Robinovi Klemptovi, který z první poslal do samostatného úniku Eichlera. Ten však svůj samostatný únik nedokázal proměnit. O chvíli později vyrazil jedinou vážnější střelu hostů Švéda na roh a tím zamezil zdramatizování skóre. To mohl ještě změnit Valer po přiťuknutí benjamínka Janduse, bohužel se opět vytáhl brankář Pergl.
    

     Domácí zápas se borcům ze Žižic celkem povedl. Nejenže dokázali zvítězit, ale zlepšenou defenzivní částí hry nepovolili hostům moc zaměstnat Švédu v naší brance. Dalším plusem je další nula v kolonce obdržených žlutých karet. Na lavičce byl již připraven i Lukáš Kratochvíl, který se snad již zapojí do tréninku. Příští týden zajíždíme na horkou půdu do Hrdlíva, který stejně jako my bojuje v záchranářských vodách.

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.