Blevice - Žižice 1:2

30.09.2022 17:35

TJ Sokol Blevice - FK Žižice

1:2 (1:1)

Branky: Císař, Kratochvíl

 

Sestava: Černý - Chvoj, Hrníčko, Melcr, Podhrázský - Klíma, Eichler, Krček, Fiška - Císař, Kratochvíl

Připraveni: Hladík, Hájek, Koten T.

     V dalším kole III.třídy skupiny B kladenského okresu jsme zajížděli k odloženému zápasu 3.kola do Blevic, které bylo v původním termínu zrušeno kvůli nezpůsobilému terénu. Věděli jsme, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého i vzhledem k absencím Krakeše, brzkému odjezdu Klími a zraněným Hrdličkovi s Kubalou. Domácí navíc nastoupili s osvědčenou sestavou, tedy zápas neměl vyloženého favorita.
     Přesto hosté začali velmi svižně a svou rychlostí a vyhranými hlavičkovými souboji s domácími stopery si dokázaly připravit velmi zajímavé střelecké příležitosti. Ty ovšem po pokusech Krčka a Eichlera končily vedle. Nebezpečněji vypadala střela Císaře, kterou ovšem zpacifikoval domácí brankář Sklenička. V 17. minutě se ovšem měnilo poprvé skóre. Odražený míč z rohového kopu zpracoval Fiška, posunul ho zpět po zemi do vápna volnému Císařovi, který udělal kličku domácímu obránci a svou slabší levou nohou perfektně na přední tyč rozvášnil hostující fanoušky – 0:1. Domácí ovšem rozhodně nesložili zbraně a celkem pravidelně připravovali hostující obraně krušné chvilky. Jednou je zachránil skvěle reflexivně vyrážející a spolehlivě chytající brankář Černý, podruhé v obrovské příležitosti selhal domácí forvard, když i po kličce brankáři naštěstí minul opuštěnou svatyni, kterou hlídal hostující talisman. Druhá polovina poločasu se nesla v boji o střed hřiště. Hosté se přizpůsobili domácím a prakticky přestali kombinovat a vytvářet si nebezpečné situace. Naopak to byl domácí Smetana, který z hranice vápna chytře přeloboval gólmana Černého a stanovil skóre prvního poločasu na konečných 1:1.
     Do druhé půle jsme šli s cílem nepokračovat ve výkonu z konce prvního poločasu a začít znovu jako v samotném počátku utkání. Hned v prvních minutách si udělal z domácí obrany slalomové tyče Kratochvíl, ovšem jeho nádherné sólo a střelu dokázal Sklenička vyrazit těsně na roh. S přibývajícím časem se zároveň začalo zhoršovat i hřiště, které bylo na jižní straně po vydatných přeháňkách ve velmi podmáčeném stavu. Bohužel některé akce hostů byly vedeny až někdy zbytečně v této lokalitě hřiště, kdy jsme o balon několikrát velmi nebezpečně přišli. Následné výpady ovšem spolehlivě řešila stoperská dvojici a pozorně hrající beci. V 66. minutě nastoupil na hřiště mladý Hájek, který podal velmi zajímavý výkon a jeho dobrý pohyb dělal domácí rovněž značné starosti. Ti byli druhý poločas méně nebezpeční než hosté a vše směřovalo k nerozhodnému výsledku. Ten ovšem odmítlo naše dynamické duo Eichler – Kratochvíli. První jmenovaný našel krásným pasem po zemi za obranu Kratochvíla, který si míč přebral a milimetrovou střelou na zadný tyč nedal domácímu gólmanovi šanci – 1:2. Populární Kráťa pouze potvrdil dobrou formu z posledních zápasů a hlavně ze zápasů v Blevicích, kde o jeho oslavné jízdě po kolenou z předchozího mače kolují zvěsti mezi místními rodáky ještě dnes. Konec utkání byl spíše urputným bojem než koukatelným fotbalem. Jedinou vážnější šanci konce utkání po střele domácích borců zastavila dobře postavená levá tyč brankáře Černého.
     Z Blevic tedy vezeme dle mého názoru zasloužené tři body, ovšem nutno říci, že domácí nám cestu za nimi rozhodně neulehčili a byly dobrým protivníkem ve férově vedeném utkání z obou stran.

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.