Anglický týden přinesl 9 bodů!!!

27.04.2015 10:28

Vzhledem k tomu, že nás tým Stehelčevse požádal o změnu termínu přeloženého utkání z velikonočního kola, měli jsme na pořadu dne "anglický týden" již tento termín. Nejdříve jsme zajížděli na dvě venkovní utkání do Pozdně a Stehelčevse a následně nás čekalo veledůležité utkání pravdy s na jaře neporaženou Viktorií Černuc, která se brousila zuby na náš skalp.

SK Slavoj Pozdeň - FK Žižice
0:1 (0:1)
Kubala

Ve velice nervózním duelu jsme se střetli domácím týmem Pozdně, o kterém jsme věděli, že prakticky nespoléhá na nic jiného, než na rychlý přechod do protiútoku s dlouhými míči za obranu. S tím se sice naše obrana vypořádala výborně a hosté si vytvořili prakticky jedinou vážnější šanci zhruba deset minut před koncem, kterou bezpečně lapil Švéda. Jinak byla vidět spíše bitva o každý metr hřiště, ve které se naši hráči až moc přizpůsobili stylu domácích. V prvním poločase jsme ovšem přeci jen skórovali a to Kubalou, jehož střelu ve skrumáži ještě jistil na brankové čáře Krakeš. Další skrumáže a střely byly buď zblokovány nebo mířily vedle, nejblíže brance byl Kratochvíl. Ve druhém poločase bylo ještě méně šancí než v prvním, skóre mohl zvýšit Hrdlička, ovšem jeho rána z trestného kopu mířila do spojnice. A když branku nedal ani střídající Hrníčko, odjeli jsme se třemi body s tím nejtěsnějším skóre.
Sestava: Švéda - Richtr, Hořánek, Kejmar, Rambousek - Eichler, Valer, Kubala, Hrdlička - Kratochvíl, Krakeš - Chvoj, Hrníčko, Luka

SK Stehelčeves - FK Žižice
0:4 (0:2)
Valer 2x, Hořánek, Kratochvíl

Na hřiště posledního týmu tabulky jsme zajížděli s očekáváním tří bodů a zároveň i zlepšené hry týmu, která nebyla v posledních dnech opravdu ideální. Už od začátku zápasu bylo ovšem jasné, kdo bude diktovat tempo hry. Dobře jsme drželi míč, kombinovali a domácí prakticky k ničemu nepouštěli. Bylo jen otázkou času, kdy otevřeme skóre utkání. To se povedlo Hořánkovi, který hlavou po centru Valera otevřel střelecký účet. Zanedlouho střílel Robin Klempt, jeho bombu domácí brankář vyrazil. Pak se ovšem stalo něco, nad čím zůstal rozum stát. Krakeš v souboji tělo na tělo vybojoval míč (nevíme proč, ale domácí hráč zůstal ležet), odcentroval a při střele z následného odrazu domácí hráč v pokutovém území chytil míč do ruky. Rozhodčí neměl na výběr a nařídil pokutový kop. Domácí se na sudího slétli, že měl odpískat a přerušit hru vzhledem ke zraněnému hráči, ovšem chytat kvůli tomu míč do ruky v pokutovém území? Do tohoto sporu se vložil i pomezní rozhodčí hostů, který byl v obou poločasech velkém mínusem střetnutí. Po následných protestech rozhodčí domácího "chytače" nepochopitelně nevyloučil, ležící hráč se za půl minuty opět plnohodnotně vrátil do hry a Valer bezpečně proměnil pokutový kop. Tím skončil i první poločas. V tom druhém jsme opět dominovali v držení míče a utkání se prakticky chtělo už jen dohrát. Druhou penaltu po evidentním faulu na Hrdličku proměnil Valer a hlavou se následně z blízka prosadil i Kratochvíl. Naše další akce zastavil buď praporek "sudího" nebo již přílišná bohorovnost. Zasloužené a důležité tři body jsme si ovšem do domečku opět přivezli my!!!

FK Žižice - Viktorie Černuc
4:2 (1:0)
Krakeš 3x, Klempt Robin
 

Do velmi důležitého utkání se soupeřem, který prokázal na jaře velmi kvalitní formu, jsme vstoupili velmi rozpačitě a na našich kopačkách byla znát nervozita a možná přílišný respekt. Nicméně se jednalo pouze o menší tlak hostů, který nepřetékal v šance, natož vyložené. Utkání přihlíželo zhruba 200 diváků, kterým bylo jasné, že se nebude jednat o jednoduchou záležitost. V prvním poločase jsme moc šancí neviděli. Prvním, kdo výrazněji ohrozil branku Losy byl Valer, jeho střela z vápna skončila metr vedle tyče. Pak už jsme se ovšem radovali. Eichlerův rohový kop dokázal využít dobře hrající Robin Klempt, který perfektním volejem poslal naše barvy do vedení. Tímto výsledkem skončil i první poločas.
     Začátek druhé půle byl v režie černuckých. Ti si vypracovali velké množství přímých i rohových kopů, které ovšem dokázala obrana v čele s výbornými hlavičkáři Hořánkem a Kejmarem odvrátit. Zbytek pochytal Švéda, který se dostal do dobré formy. Jako blesk z čistého nebe pak udeřil Krakeš. Ten si naběhl na rohový kop Kratochvíla a hlavičkou „z jiného světa“ poslal domácí do dvougólového vedení. To stejný hráč navýšil o pár minut později po perfektní práci Kratochvíla. Ten vymotal na pomezní čáře dva hráče, vnikl do vápna a jeho střelu brankář vyrazil přímo před Krakeše, který neměl těžkou práci. Hosté v tu chvíli  přidali a hnali se za snížením stavu. Po jednom ze závarů vystřelil hostující hráč a jeho střelu v pádu možná zastavil Richtr rukou. Bohužel v současném fotbalovém dění není jasné ani v nejvyšší patrech co je a co není úmyslné hraní rukou s pohybem proti míči a tak se kopala vcelku přísná penalta, kterou hosté proměnili. Hosté ještě více přitvrdili a mnohdy i za hranicí únosnosti, což je o nich vcelku známé. Ovšem ve fotbalém důrazu, který se počítá, jim dal lekci Krakeš, který zhruba deset minut před koncem dovršil svůj hattrick a z bezprostřední blízkosti rozhodl duel. Nic na tom nezměnila ani kosmetická korekce hostů v poslední minutě zápasu!!! A tak mohlo nastat domácí veselí po zisku veledůležitých tří bodů.

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.