Z Uhů tři body.

13.05.2018 14:58

Sokol Uhy - FK Žižice
0:3 (0:2)
branky: Koten P., Klempt, Eichler pk.

Sestava: Černý – Flégl, Chvoj, Hořánek, Hrníčko – Klíma, Kratochvíl, Eichler, Klempt – Koten P., Hrdlička

Střídali: Cestr, Koten T., Kubala, Kováč

 

Zápas v Uhách sliboval výbornou podívanou, vždyť celky od sebe dělilo v tabulce jen pár bodů. Tomu odpovídala i návštěva, je jen škoda, že fanoušci... Ale o tom až později.

Domácí byli posilněni o několik borců z Velvar, kteří již v bývalém mužstvu nenašli své uplatnění. Pozornost nejvíce vzbuzovala útočná vozba domácích, ve který byli vytáhlý zkušeňák Flégr a Roman Novák, druhý nejlepší střelec soutěže. Domácí sice drželi zpočátku častěji míč (myšleno hlavně v zadních řadách), ovšem k nebezpečnější šanci se nemohli dostat. To žižičtí byli daleko nebezpečnější a hlavně produktivnější. První branku v zápase vstřelit Hugo Koten, který se obtočil okolo obránce ve vápně a přesnou střelou na bližší tyč poslal hosty do vedení – 0:2. O chvíli později to bylo dokonce o dvě branky. Robin Klempt v závaru v pokutovém území předvedl dokonalý lob a tento padající list k překvapení všech skončil v brance domácích podruhé – 0:2. Uhy se z této rány dlouho vzpamatovávaly. Výsledkem jejich snažení byla ovšem jen série plonkových rohových kopů. Poločas tedy již další změnu skóre nepřinesl.

V druhé polovině střetnutí se domácí přeci jen dostali k platonickému tlaku. Jejich střely byly ovšem buď platonické nebo je jistil pozorně chytající Černý. To na druhé straně se uvolnil v pokutovém území Hugo Koten a domácí obránce ho nešikovně strhnul k zemi – penalta. Domácí to rozčílilo doběla (z mého pohledu a to jsem stál pět metrů vedle, se penalta rozhodně kopat mohla) a počastovali rozhodčího mnoha výrazy. Poté, co Eichler bezpečně proměnil a zvýšil na 0:3, ovšem hostující brankář vybouchl naplno a nemohlo následovat nic jiného, než jeho vyloučení. Chvíli to navíc vypadalo, že dojde i k vtrhnutí domácího „fanouška“ na hrací plochu, ale nakonec se situace po několika minutách uklidnila. Kde byli v tu chvíli pořadatelé, to je hezká otázka. Hosty tato situace ukolébala a domácí naopak nabudila. Jen štěstí je zachránilo od inkasované branky. Naštěstí se již nic nestalo a z Uhů si odvážíme zasloužené tři body.

 

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.