Z Olovnic se třemi body

08.10.2017 19:41

TJ Sokol Olovnice – FK Žižice
1:4 (1:3)
branky: Valer, Eichler pen., Hrdlička, Krakeš

sestava: Černý – Flégl, Hořánek, Koten, Hrníčko – Kováč M., Valer, Kratochvíl, Eichler, Hrdlička, Krakeš
střídal: Cestr

     Do utkání na půdě Olovnic jsme šli s tím, že nepřichází nic jiného v úvahu než vítězství a to za tři body. Hlavní důraz byl pak kladen na disciplínu a nepodcenění soupeře, který se sešel narozdíl od nás v solidním počtu hráčů.
     Již první minuty ovšem ukázaly, kdo bude alespoň v prvním poločase na hřišti pánem. Hned v té druhé se po rohovém kopu Hrdličky dokázal ve skrumáži prosadit důrazný Valer.  O pět minut na to poslal luxusní přihrávku Hrníčko rozeběhnutému Krakešovi, kterého domácí brankář poslal nemilosrdně k zemi. Následně nařízený pokutový kop pak bezpečně proměnil Eichler – 0:2. Hrálo se prakticky na jednu branku, domácí těžili pouze z chyb z našich rozehrávek a nedorazu v obraně. Ten největší se udál ve 22. minutě, kdy jednoduchý nákop z klidu do připravených pozic propadl až k nehlídanému a nazajištěnému Perglerovi, který neměl problém přehodit bezmocného Černého v naší svatyni. Naštěstí „šok“ netrvalo dlouho a hned o minutu nato poslal do vápna luxusní centr z pravé strany Flégl a Hrdlička do protipohybu brankáře dokázal usměrnit míč do sítě – 1:3. Právě střelec třetí branky a Krakeš pak měli před koncem poločasu stoprocentní šance na zvýšení skóre, které se nakonec do konce poločasu neměnilo.
     Jak už to tak v posledních zápasech bývá, do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně a nepokračovali v tom, co jsme předváděli v prvních 45 minutách. Výsledkem toho nebyly sice vyložené šance, ale hra se přeci jen zbytečně vyrovnala a domácí, kteří vycítili šanci hrát s námi vyrovnanou partii, chodili rázem důrazněji do soubojů a v některých chvílích měli více míč na svých kopačkách. V 60. minutě dal sice Krakeš po perfektním bejku a přihrávce Hrdličky vzpomenout svým nádherným dloubákem na Karla Poborského, ale obrázek hry se moc nezměnil. Místo toho, abychom olovnické hráče „honili“ po hřišti, pouštěli jsme se do nestandardních řešení situací, konverzacím s domácími hráči a zkrátka jsme nedohráli utkání v klidu, který skóre a s veškerou úctou i kvalita domácích hráčů umožňovala.
     V příštím kole hostíme borce z Uh. Jedná se vzhledem k bodovému rozpoložení o velmi důležitý zápas, který by v pokračujícím výkonu z druhého poločasu bylo velmi složité zvládnout.

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.