Z Neuměřic s plným počtem bodů.

01.04.2018 20:27

SK Neuměřice - FK Žižice
2:5 (1:2)
branky: Kratochvíl 2x, Koten T., Hrdlička, Eichler

Sestava: Černý – Richtr, Koten T., Hořánek, Hrníčko – Chvoj, Kratochvíl, Krakeš, Eichler – Hrdlička, Koten P.

střídal - Cestr  

     Ve druhém utkání jarní části III.třídy skupiny „B“ nás čekala malá změna vynucená přírodními vlivy. Se soupeřem z Neuměřic jsme se totiž neutkali na jejich domácím stadionu, ale vzhledem k nezpůsobilmu terénu na regulérní ploše v nedaleké Slatině. Nutno říci, že terén byl sice těžký, ale vzhledem ke klimatickým podmínkám během týdne ve zcela způsobilém stavu.

     Již od začátku utkání bylo jasné, kdo bude tahat za kratší konec provazu. Hosté ze Žižic hráli s chutí, vcelku dobrým pohybem a přicházely i šance a dokonce i branka. Vysunuvší se Kratochvíl se vyhnul ofsidové pasti a předložil míč před prázdnou branku „Hugovi“ Kotenovi, který bez problémů zakončil. AR2 ovšem zvedl praporek nad hlavu a zcela nesmyslně odmával postavení mimo hru. O chvíli později trefil Koten hlavou tyč a stejně se vedlo o malou chvílku později Krakešovi. Ten později připravil tutovku Hrdličkovi, který nadvakrát tváří vtvář gólmanovi selhal. Trest pak přišel na druhé straně. Hosté, bušící do domácí obrany ztratili na úrovni pokutového území míč, domácí ho rychle dostali na své útočníky, kteří do rozevřené žižické obrany zasadili gólový hřebíček. To žižické borce na chvilku vykolejilo, ale z nastávající křeče je dostal Kratochvíl, který pěkně zahraným volným přímým kopem vyrovnal – 1:1. O tři minuty později tentýž hráč otočil utkání tím správným směrem definitivně, když ho krásným pasem vyzval do samostatného úniku Krakeš – 1:2. V závěrečných minutách ještě našel Hrdlička výborně hrajícího Chvoje před prázdnou brankou, ten ovšem v jasné šanci minul.

     Druhý poločas začal pro Žižice skvěle. Hned v jeho úvodu nacentroval Hrdlička do pokutového území, kde se k dorážce dostal Tomáš Koten a zvýšil vedení na dvoubrankové – 1:3. Místo toho, aby si prozatím dobře hrající a kombinující hosté vklidu užili konec utkání a přidali další branky, úplně na chvíli vypadli z role. Najednou se v jejich hře objevila nejistota a nestandardní řešení herních situací. Domácí vycítili šanci a přitlačili hosty do jejich obrany. Po dlouhém nákopu do pokutového území a sérii odrazů se k míči dostal Zavadil, který dokázal prostřelit Černého z bezprostřední blízkosti – 2:3. V tu chvíli se schylovalo k dramatu, protože žižičtí borci byli v herní křeči. Tu definitivně utnul až čtvrt hodiny před koncem střetnutí Hrdlička, který využil Krakešovu přihrávku za obranu a svůj sólový únik dokázal proměnit – 2:4. O pět minut později navíc tentýž hráč nádherně sehrál brejk s Eichlerem, který potvrdil svoji dobrou formu a definitivně spečetil konečný stav zápasu – 2:5.

     Již před zápasem bylo jasné, že i kvůli terénu se bude jednat o mnohem těžší střetnutí než minulý týden proti Otvovicím. Žižice ovšem předvedli dobrý výkon korunovaný hezkými kombinacemi, vytvořenými šancemi a kořením fotbalu, brankami. Zápas byl navíc plný příběhů. Musíme opět poděkovat Hugovi Kotenovi, který odehrál celý zápas a velmi pomáhá v těžkých časech, kdy máme spoustu zraněných hráčů. To samé platí i o Ondrovi Richtrovi, který rovněž dorazil po sezoně florbalu a odehrál vynikající zápas. Michael Chvoj, který se rozhodl do duelu nastoupit až na poslední chvíli se sebezapřením, patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

     V příštím zápase nás čeká zápas s prvním celkem tabulky. Zichovec nás na domácím hřišti porazil o jednu branku a i teď se dá očekávat vyrovnaný duel který ukáže, jak na tom opravdu jsme.

 

J.H.

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.