Sezona začala výhrou v Otvovicích

28.08.2017 12:14

SK Otvovice – FK Žižice

0:1 (0:0)

Branky:  Hrdlička

K prvnímu mistrovskému utkání této sezony jsme vyjeli do Otvovic, kde jsme shodou okolností minulou sezonu končili. A jak už u našeho mužstva bývá zvykem na srazu nás bylo zase jak do mariáše, nakonec jsme se sešli ve 12 lidech. Nutno ještě podotknout, že Franta Hořánek přijel za 5 minut 12, protože neví, kde jsou Otvovice a nejspíš nemá doma internet a ani mapu. Co ještě stojí za zmínku, že toto byl první zápas pod taktovkou nového trenéra p. Miroslava Volfa.

A teď už k samotnému zápasu. V prvních minutách bylo vidět, že jde o první mistrovský zápas a oba soupeři se jen seznamovali s krásně připraveným pažitem, balonem ale hlavně se zápasovým tempem. Zhruba od 15. minuty se nám začalo dařit kontrolovat více balon než soupeři a toho jsme během deseti minut zatlačili na jejich vlastní půlce, ale nedokázali jsme z toho vytěžit nic víc než jeden závar před jejich bránou. Poté se hra zase vyrovnala a soupeř po našich individuálních chybách šel 2x tváří v tvář našemu brankáři a jen jemu jsme mohli děkovat stále za bezbrankový stav. Pak mělo zase šance naše mužstvo, Krakeš nedokázal z úhlu usměrnit balon mezi tři tyče. O chvíli později po pěkném centru z levé strany od Jirky Hrdličky nedokázal nikdo z našich hráčů trefit míč a ten prolétl až za autovou čáru. Ke konci poločasu měl obrovskou šanci Eichler po přihrávce od Honzy Krakeše ale ani on se nedokázal prosadit. A ještě stojí za zmínění, že po zákroku na Klímu měla být odpískána penalta ale mladý a začínající rozhodčí, tuto situaci pískl nepochopitelně obráceně a tak se šlo do kabin za stavu 0:0

Do druhé půle jsme vstoupili jako jsme tu první končili, kontrolovali jsme balon ale nedokázali si vytvořit žádnou šanci. Soupeř hrál jen dlouhé nakopávané míče a s těmi si naše obrana snadno poradila. Až v 70. Minutě přišel faul kousek před vápnem na Milana Valera a Jirka Hrdlička s přímým kopem naložil, tak jak umí a díky této nádherné trefě se ujímáme vedení 1:0. V posledních 5 minutách nás soupeř zatlačil, ale nedostal se do žádné vyložené šance, právě naopak náš celek těžil z brejků. Milan Valer se krásně dokázal zbavit obránce na velkém vápně ale, brankáře nepřekonal, z dalšího brejku byl tváří tvář golmanovi Tomáš Eichler ale ani ten ho nedokázal překonat. A už v nastavení po dalším brejku do otevřené obrany domácích utekla dvojice Krakeš a Eichler ale ani tato akce neskončila brankou, i když v této situaci se měla pískat dnes už druhá penalta na nás, protože brankář domácích úplně jasně ve vápně zkosil Eichlera, kterému mu krásně pod sebe dával právě Krakeš, ale píšťalka rozhodčího zůstala opět hluchá.

Ze hřiště v Otvovicích, které přes léto značně obměnilo kádr, si vezeme zasloužené 3 body, když jsme hlavně v druhé půli byli jasně lepším mužstvem. Vyzdvihl bych výkon především Pavla Černého a Jirky Hrdličky, ale pochvalu si zaslouží celý tým za bojovnost a snahu. Příští týden nás čeká první domácí zápas proti Neuměřicím, tak snad předvedeme našim fanouškům lepší výkon, než teď v Otvovicích.

Sestava: Černý – Kovač, T.Koten, Hořánek, Hrdlička – Klíma, Valer, Kratochvíl – Cestr, Krakeš, Eichler

Náhradníci: Flégl

TE

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.