První zimní zápas s prohrou

17.02.2016 12:46

Viktorie Černuc - FK Žižicie
6:3 (4:0)
branky FK - Krakeš 2x, Valer

 

K prvnímu přípravnému utkání jsme dorazili na výborně připravenou umělou trávu do Brozan, kde místní fotbalový klub hraje ČFL. Tomu odpovídalo i zázemí, které je na velmi vysoké úrovni.
     Soupeřem nám byl tým, který jsme potkávali v minulé sezoně jako protivníka ve III.třídě skupiny „B“ a na jehož úkor jsme postoupili do okresního přeboru. Očekávalo se tedy vyrovnané utkání a první test toho, jak na tom týmy budou po dlouhé zimní přestávce v zápase.
     Naprosto nepochopitelným prvním testem byla již samotná nominace na zápas, ke kterému přijelo dvanáct hráčů, z toho Kratina navíc není hráčem FK Žižice a přijel vypomoci, a dále veteránů Tomáše Kotena a „Čendy“ Vorlíčka. Před těmito pány, kteří naprosto nakopali zadek mladším hráčům, kteří z různých důvodů nepřijeli pomoci svým spoluhráčům, musíme všichni smeknout.
     Samotné utkání začalo velmi rozpačitě z pohledu našeho týmu. Nic se totiž nedařilo. Ani útočná, ani obranná fáze prakticky nefungovaly a v prvním poločase hrálo téměř jedno mužstvo, které dominovalo. Výsledkem byly čtyři! branky ve Švédově síti během první pětačtyřicetiminutovky. Navíc se zhruba ve třicáté minutě prvního poločasu zranil levý bek Rambousek a trenérovi nezbylo nic jiného, než vytasit jediného žolíka na lavici Vorlíčka (Kraken byl tedy vypuštěn), který tedy neplánovaně dostal velkou porci herního vytížení.
     Druhý poločas po přeskupení řad vypadal úplně jinak než půle první. Dokonce se nám ho podařilo vyhrát v poměru 3:2. Snižující branku vstřelil Krakeš, který po závaru doklepl míč do protipohybu brankáře. Na 4:2 snížil aktivně hrající Valer. Bohužel i soupeř se dokázal brankově prosadit, i když co se týče šancí, tak ve druhém poločase jich bylo poskrovnu. Náš třetí úspěch přidal po pěkné kombinaci opět Krakeš.
     Jen pro srovnání: Zvoleněves – 16 hráčů připraveno k přátelskému zápasu, Černuc – 16 hráčů připraveno k přátelskému zápasu, Žižice – prakticky jen 10 hráčů připraveno k přátelskému zápasu. Podmínky pro sehrání utkání byly naprosto ideální. Pěkné počasí, známý soupeř, žádné výběhy, žádné kopce, zkrátka si zahrát fotbalové utkání se svými spoluhráči. Bohužel, je zarážející, že se k tomu hráči musí prosit, přemlouvat… Víc k tomu není co říci.

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.