Pchery - Žižice 0:3

29.08.2022 15:33

SK Pchery - FK Žižice

0:3 (0:2)

Branky: Kratochvíl, 2x Císař

 

Sestava: Černý - Pták, Hrdlička, Melcr, Podhrázský - Klíma, Krček, Eichler, Chvoj - Kratochvíl, Císař

Připraveni: Hladík, Krakeš, Fiska

 

     V prvním utkání nového ročníku 2022/2023 III.třídy skupiny B středočeského okresu jsme zavítali do příjemného prostředí pcherského fotbalového stadionku. S tímto soupeřem jsme se střetli prakticky před pár týdny ke konci sezony 2021/2022 a tudíž jsme mohli mít čerstvé srovnání ze zápasů. Nutno říci, že se utkání odehrávalo před velice sympatickou návštěvou a zároveň i přítomné diváky musíme pochválit za korektní fandění a atmosféru, které napomohli oba týmy a dle mého názoru dobře soudcující rozhodčí Bázler. Nechyběla ani početná enkláva fanklubu Žižic, za jejichž pravidelnou podporu jim velmi děkujeme.
     Hostující tým nastoupil bez čtyř stabilních členů základní sestavy (Menshykh, Kubala, Klempt, Hrníčko), kteří nebyli v nominaci z různých důvodů, ale se dvěma letními posilami Melcrem a Podhrázským. Ti již v prvním zápase ukázali svou kvalitu a zároveň, že budou pro náš tým jak lidsky, tak herně velkým přínosem.
     Zápas začali lépe žižičtí fotbalisté, kteří (nutno říci bez jediného letního tréninku!) dobře kombinovali, lépe se prolínali a jen na drobné chvíle půjčovali loptu domácím borcům. Zajímavé chvíle předváděl na levé záloze Chvoj, ovšem chyběla finální fáze. Obrovské problémy domácí obraně pak dělali svým pohybem Kratochvíl s Císařem, kteří dokázali podržet balon v nebezpečných prostorách a zároveň byli u balonů vždy první. Tento úvodní tlak resultoval první stoprocentní šancí, ve které se ocitl Kratochvíl, ovšem domácí brankář Červený jeho bombu křížem z bezprostřední blízkosti dokázal spacifikovat. V desáté minutě se již skóre měnilo. Po centru do vápna se nejlépe zorientoval opět Kratochvíl, který ranou na přední tyč nedal v tuto chvíli bezmocnému gólmanovi šanci – 0:1. Opaření domácí v těchto okamžicích dokázali odpovídat pouze nepřesnými střelami z dálky, o zbytek se postarala dobře fungující obrana. A tak v polovině první půle přišla nejkrásnější akce fotbalové neděle. Kratochvíli podržel míč na levé straně a perfektním křižným pasem našel výborně zabíhajícího Krčka. Ten nezazmatkoval, zpracoval míč a krosem přes vápno našel úplně volného Císaře, který odčinil své do té doby nepřesné pokusy a chladnokrevně zakončil. Nádhera a 0:2. Poté přecijen domácí trochu přizpůsobili hru a dokázali držet míč delší časové úseky, ale to bylo z jejich strany vše. Až na konci první půle zničehonic přišla první a jediná střela na branku a hned ve stroprocentní šanci. Dlouhý nákop před stoperem Hrdličkou hlavou tečoval domácí útočník tak, že ten po zmatku nedokázal zkrotit balon a rázem z toho byl samostatný únik. Naštěstí se domácí útočník rozhodl pro lob, který bez problémů zkrotila legendami mezi tyčemi Černý. Byl to jeho jediný zákrok v zápase.
     Do druhé půle jsme nechtěli vstoupit jako do našeho přechozího utkání na tomto místě, kdy nás domácí místy nepříjemně přehrávali. To se však tentokrát ani v nejmenším neodehrávalo. Naopak, po pěti minutách druhé půle načechral Eichler svůj rohový kop na hlavu Císaře, který ani nemusel skákat a trefil naprosto nechytatelně – 0:3. To žižické borce již difinitivně uklidnilo a jestli domácí chtěli do druhé půle nějaký impuls pro otočení skóre, toto byl hřebíček do rakve. Hosté v klidu drželi balon na svých kopačkách, když bylo potřeba odpočinku, pomohli si delší kombinací mezi beky a hlavně byli neustále nebezpeční. Průnikové přihrávky do samostatného brejku byly občas nepřesné jen o pár decimetrů a když u šel skvěle hrající Eichler sám na branku, Červený mu skvěle zmenšil úhel a odehrál pryč. Prostor dostali i připravení hráči na lavičce a i oni přispěli k pohodovému konci utkání. V samotném závěru mohl přidat branku i Hrdlička, ale v prvním případě zachránilo domácí po jeho ráně břevně a z následného přímého kopu pak domácí brankář, díky kterému svítilo na tabuli vzhledem k průběhu pro domácí relativně příjemných 0:3
     Pochvalu zaslouží celé mužstvo, od gólmana po posledního náhradníka a trenéry. Jediné co bych ještě jednou vypíchnul, byla premiéra neúnavného a přesného Míry Podhrázského a stoprocentního Lukáše Melcra (nepamatuji si prohranou hlavu), kteří se se svým prvním ostrým soutěžním zápasem v novém dresu vypořádali nad očekávání dobře.
     V příštím kole nás ovšem prověří posílený tým Olovnice, který doma deklasoval nebohé Blevice a to bude tedy možná vrchol podzimní části a pravá prověřka týmu. Trénink proběhne ve čtvrtek v 17:30h, přijďte všichni! :-) 

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.