Memoriál Miroslava Maxy 39. ročník

03.07.2017 14:29

     39. ročník memoriálu Miroslava Maxy, tedy předjubilejní ročník, jako již tradičně pořádal na začátku července tým FK Žižice, který letos kromě již tradičních účastníků a dá se říci, že i kamarádů z SK Nižbor a Sokol Srbeč, oslovil i účastníka mělnických soutěží – Sokol Dolany, který doplnil čtveřici celků, bojujících o celkový primát.
     Letos bylo k účastníkům turnaje a zároveň i k divákům, kterých se sešel celkem slušný počet, velmi vlídné počasí. Za příjemného slunečního svitu, který na malou chvilku přerušil lehký deštík, což mělo za následek spíš příjemné osvěžení hráčů, se hrály velmi svižné úvodní duely.
     Jako obvykle bylo k dispozici zajištěno občerstvení, protože přeci jen žízeň mezi duely byla veliká, navíc jako bonusový program vyplnily přestávku děti z přípravky FK Žižice, které za mohutného povzbuzování všech přítomných rodičů, hráčů a diváků předvedli heroický výkon při modelovém zápase mezi sebou. Zároveň byla v přestávce mezi utkáními k vidění i soutěž o šampaňské, kterou s přehledem ovládl Lukáš Kratochvíl a dvěma přesnými zásahy vybojoval dva bublinkové moky pro svůj bezedný tým.
      Pokud přejdeme k samotnému turnaji, ten se třemi vyhranými duely vyhrál tým Sokol Srbeč, který měl zároveň na svém kontě i největší počet vstřelených branek. Na druhém místě se umístil domácí tým FK Žižice, který přišel o celkové vítězství právě v přímém souboji se Srbčí, kdy o poločase vedl 3:0, ale druhou pětadvacetiminutovku totálně nezvládl a nakonec padl 5:3. Krásné druhé místo podtrhl ještě novic v týmu Pavel „Luis“ Černý, který byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Jako třetí se umístil tým SK Nižbor, který si s pohárem za třetí místo odvezl i titul pro nejlepšího hráče turnaje zásluhou Jaroslava Šimáčka, prvenství v tombole a s velkým náskokem i titul pro nejlepší pařmeny ve večerní zábavě J Jako čtvrtí se pak umístili hráči týmu Sokola Dolany, kteří byli kousek od toho, aby jako jediný dokázali porazit celkového vítěze turnaje ze Srbče, když o vítězství přišli až v posledních minutách střetnutí.
     Poděkování rovněž patří i rozhodčím, jmenovitě pak Michalu Kalíkovi, Rostislavu Huderovi a Jakubu Čechovskému. Večer pak byla pod taktovkou skupiny Paradoksy uspořádána tradiční večerní zábava pod širým nebem, kterou si všichni zúčastnění doufáme pořádně užili a nyní nezbývá nic jiného, než se těšit na příští, tentokráte již sváteční a jubilejní 40. ročník memoriálu Miroslava Maxy! Ještě jednou všem děkujeme za účast a příjemně strávený den.

Odkaz na referát v Kladenském deníku naleznete ZDE.

Za tým FK Žižice

Jiří Hrdlička

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.