Lídr soutěže skolen v Žižicích!

27.03.2016 09:41

Sobota 26. 3. 2016 15:00

FK Žižice - Kročehlavy 3:2np (1:1) Pen: 3:1

50 diváků
Branky: 17. Kratochvíl Lukáš, 69. Kovač Tomáš - 19. Rolný Pavel, 56. Stökl Robert
Rozhodčí: Jandák Karel
Sestava: Švéda - Hořánek, Bečvář, Koten, Hrníčko - Eichler, Krakeš, Hrdlička, Klíma - Valer, Kratochvíl (Kováč T., Kováč M., Jandus, Toman, Vorlíček) 

Do prvního mistrovského utkání vstupovala obě mužstva s rozdílnými pocity a cíli. Zatímco hostující mužstvo se netají tím, že by rádo postoupilo do 1.B třídy, domácím jde především vzhledem k okolnostem o záchranu. Okolnostmi je myšleno to, že řada hráčů se bohužel ke svým spoluhráčům a kamarádům v těžkých chvílích otočila zády a prostě je nechala „ve štychu“. Dokola omílané sliby a výmluvy a hlavně nečinnost donutily vedení FK Žižice k angažování nových tváří, které se již aktivně zapojily jak do přípravy, tak i do mistrovského utkání. Velký dík tedy patří především Janu Krakešovi a a předsedovi klubu Tomáši Kotenovi, kteří s obrovským úsilím dokázali přivést nové fotbalisty a zajistili tak dostatečnou účast jak na tréninkových jednotkách, tak i na zápasech.
     Přistupme k samotnému zápasu, který byl plný očekávání. Očekávání toho, jak mužstvo zvládne roli obrovského outsidera a vlastně rozluštění otázky, kolik jim hostující suveréni soutěži nasází branek. Bohužel, tyto sázky uzavírali kupodivu hlavně domácí fanoušci. Právě ti museli být nejvíce překvapeni, s jakou chutí a bojovností se FK prezentovalo. Rozdíl v držení míče byl sice větší u hráčů Kabla, ovšem z větší části se jednalo spíše o plonkovou převahu. První střelcem jarní části sezony se tak stal Lukáš Kratochvíl, kdy výbornou práci odvedl nejprve Václav Bečvář, který vyvezl míč z obraného pásma, založil akci na Krakeše, který výborně zasekl míč ve vápně a nachystal před prázdnou branku lahůdku v podobě první branky zápasu. To se psala 17.minuta. Již o dvě minuty na bylo ovšem vyrovnáno. Špatný odkop Švédy hosté využili k bleskurychlému brejku a vykombinovali naši rozhozenou obranu až do prázdné branky – 1:1. O chvíli později mohlo být ještě hůř. Hrdličkova špatná přihrávka dozadu se stala kořistí Rolného, který připravil gólovku, se kterou si výborným zákrakem poradil Švéda a vykoupil tak svou minelu u první branky. Je pravdou, že hosté byli na konci první půle lepším mužstvem na hřišti, ovšem kromě branky dosažené z offsidu a pár náznaků šancí převážně ze standartek, si větší příležitost nevypracovali.
     Druhá půle byla velmi vyrovnaná. Hosté se čím dál více uchylovali k nakopávaným míčům, což byl vzhledem k jejich pojetí hry paradox. Ovšem v 56. minutě opět po hezké akci dokázali otočit průběh utkání Stocklem – 1:2. Nutno podotknout, že to bylo na dlouhé minuty z jejich strany vše. Domácí se čím dál častěji dokázali prosazovat na útočné půlce a odměnou jim byla vyrovnávající branky z kopačky staronové akvizice Tomáše Kováče, který dokázal dorazit brankářem vyražený dalekonosný pokus Tomáše Eichlera – 2:2. Závěr utkání se nesl především v režii boje o střed hřiště a nakopávaných míčů.  Šance Rolného a na druhé straně Krakeše s Hrdličkou tak zůstaly nevyužity.
     V penaltovém rozstřelu uspěli všichni borci z žižického mužstva (Hrdlička, Eichler, Švéda) a když k tomu připočítáme úspěšný penaltový zákrok našeho gólmana, bonusový bod tak zůstal na domácím stadionku.
     Co k tomu dodat. Váhu tohoto vítězství snad oceníme až v průběhu sezony. Jedno je však jisté, bylo to jedno z největších a zároveň nejpřekvapivějších vítězství Žižic v novodobé historii klubu. Velké díky patří všem hráčům, kteří se dostavili k zápasu a dokázali si, že se dá hrát s každým a že můžeme být konkurenceschopnými. Dokázali jsme i vlastním fanouškům, že na svém stadionku dáme do zápasu všechno a chceme být úspěšní. Třeba se příště dočkáme povzbuzování nebo dokonce i potlesku, když střídající hráč, který na sto procent odmaká větší část utkání, opouští hřiště, což je snad všude na okolních stadionech běžné.

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.