Knovízi jsme debakl vrátili

26.05.2018 14:40

FK Žižice - Sokol Knovíz
4:0 (2:0)
branky: Kubala, Eichler, Koten P., Klíma

Sestava: Černý – Flégl, Chvoj, Hořánek, Hrníčko – Kubala, Kratochvíl, Eichler, Koten T. – Hrdlička, Koten P.

Střídali: Klíma, Cestr, Klempt

 

V domácím prostředí jsme tentokráte přivítali borce z Knovíze, kterým jsme po debaklu z minulého půlroku měli co vracet.

Již od samého počátku bylo jasné, že Knovíz nebude oplývat rychlými a silovými borci, ovšem disponoval řadou velmi zkušených fotbalistů, kteří prošli dobrými kluby a jsou prověřeni těžkými zápasy. Slibný začátek utkání domácích borců podpořil Kubala, který využil vhazování Eichlera, v pokutovém území udělal z dvou obránců pouhé statisty a levačkou umístil svůj projektil přesně k tyči – 1:0. O chvíli později vypustil svou bomců z dobrých dvaceti metrů Hrdlička, jeho rána ovšem zaduněla jen o levou tyč. Další obrovskou šanci spálil po nádherném centru Klempta Hugo Koten, který mířil hlavou těsně nad a aby toho nebylo málo, po perfektní přihrávce Eichlera selhal v tutovce také Hrdlička. Když už se zdálo, že poločas skončí hubeným vítězstvím, vzal si odražený míč na polovině hřiště Hrdlička, posunul ho na sprintujícího Eichlera, který bez problémů obehrál posledního obránce hostí a skvělým zakončením pod horní tyč proměnil bleskový kontr domácích – 2:0.

Druhý poločas prakticky kopíroval ten první. Hosté si celkem rozuměli s míčem, ovšem nedokázali nacházet skuliny v postavení dobře se pohybujících domácích. Ti byli při chuti a brzy zvyšovali. Perfektní únik Eichlera, který si povodil snad celou hostující obranu, dokončil ze snadné pozici do odkryté branky Hugo Koten. Hra se v tu chvíli trochu uklidnila a odehrávala se spíše ve středu pole. O to více potěšila i poslední, krásná branka domácích. Levý bek Hrníčko zvedl hlavu, nádhernou přihrávkou po lajně rozběhl Hrdličku, který předložil svým centrem skvělou pozici Klímovi. Náš žolík v tomto zápase se zachoval jako starý mazák a umístil svůj pokus přesně k tyči – 4:0. Nepopulárního bůra byli hosté uchráněni i díky břevnu, které pomohl po nešťastném zákroku brankáře a vzhledem k tomu, že nálada hostujících borců byla v závěru utkání trochu jiskřivá, rozhodčí zápas ukončil přesně načas.

Hostům z Knovíze jsme tedy vrátil debakl stejným výsledkem. Nutno říct, že zcela po zásluze a je jen škoda, že jsme tyto výkony, které nás momentálně provází, nedokázali podpořit i v podzimní části soutěže.

 

J.H.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.