Jaro přišlo, body zůstaly doma...

25.03.2018 16:45

FK Žižice - SK Otvovice
5:0 (2:0)
branky: Eichler 3x, Koten P., Krakeš

sestava: Černý – Flégl, Krakeš, Koten T., Hrníčko – Kováč, Kratochvíl, Eichler, Klíma - Hrdlička, Koten P.
střídali: Cestr, Hořánek, Chvoj

     První kolo III.třídy skupiny "B" bylo ovlivněno počasím. Ze sedmi mistrovských zápasů se uskutečnily pouze tři, z toho jeden z nich sehráli právě borci z FK Žižice proti hostujícím Otvovicím. Nutno říct, že hřiště bylo v relativně dobrém stavu a rozhodně neovlivnilo v žádném případě průběh utkání. Navíc za prakticky bezvětří sem tam nad "Domečkem" vysvitlo sluníčko a fotbalisté i s diváky si mohli užít vcelku pěkné odpoledne.

     Setkával se tým z absolutní dna tabulky s týmem, který před sezonou měl větší ambice, ovšem momentálně okupuje zlatý střed. Od úvodu bylo jasně vidět, kdo má optickou převahu a z prvotního oťukávání začaly rovnou proudit šance. Z vápna to nejprve zkoušel Eichler, kterého výtečně vychytal gólman hostí. Hned v té první stoprocentní ovšem uspěl "Hugo" Koten, který využil dokonale své fyzické parametry, odstavil si protihráče po dlouhém pasu Kotena Tomáše a neomylně zakončil tváří vtvář do volného místa svatyně brankáře Břicháčka - 1:0. Bratrská spolupráce zafungovala na jedničku. Hosté poté přežili sérii rohových kopů, ovšem ve 22. minutě zahřmělo podruhé. Hrdlička si ve vápně obhodil obránce, jeho centr sice obrana dokázala zblokovat, ale pouze k nohám Eichlera, který několikrát tečovanou střelou dokázal zdvojnásobit naše vedení - 2:0. Zbytek poločasu se spíše odehrával ve středu pole a hráči zaměstnávali brankáře pouze pokusy z dálky. Za domácí to dvakrát zkoušel Hrdlička, hosté kontrovali střelou z relativně dobré pozice vysoko nad. Jak se později ukázalo, jednalo se o jejich největší šanci v zápase. 
     Začátek druhého poločasu se odvíjel ve stejném duchu jako konec prvního. Hosté se spíše bránili a zbytečně se nechali rozpytlovat každým verdiktem či neverdiktem sudího. Domácí naopak vcelku v pohodě bránili vybudovaný náskok a po přeskupení řad definitivně rozhodli skóre. Svůj důraz v pokutovém území totiž ve třetí branku přetavil Krakeš, který ač tísněn a zády k brance dokázal hlavou přelobovat všechny včetně brankáře Břicháčka - 3:0. Diváci ani nestačili zapít třetí úspěch svého týmu a prakticky vzápětí slavili znovu. Vše začali perfektním napadáním nejisté rozehrávky hostů Krakešem a Hrdličkou, první jmenovaný se snažil pěkným pasem najít před brankou rozeběhnutého Kováče, který se ještě prosadit nedokázal, ovšem dobíhajícímu Eichlerovi nedělalo problém doklepnout kulatý nesmysl do poloodkryté branky Otvovic - 4:0. Dvě minuty před koncem dokázal vyhrát Krakeš několikanásobný souboj na půlce proti dvě soupeřům, který rozhodčí dle mého názoru správně neposoudil z obou stran jako faul, hosté nepochopitelně přestali hrát, míč se dostal po rychlé sérii přihrávek až do pokutového území k Eichlerovi, kterého při dorážce jasně stáhnul k zemi za dres hostující brankář. Sám postižený (myšleno faulem, nikoli fyzicky ani mentálně, pozn. autora), pokutový kop bezpečně proměnil, čímž si jednak vystřelil hattrick, taktéž si tímto výkonem vysloužil i zápis do pokladny a zároveň stanovil konečné skóre střetnutí - 5:0. Ještě předtím vyfasoval zbytečnou červenou kartu za vulgární projevy hostující Nesládek.

Prožili jsme tedy vcelku poklidný vstup do jarní části sezony, ve které máme co napravovat. Přítomní diváci mohli vidět vcelku pěkné akce i branky, některé jsme svým výkonem příjemně překvapili. Samozřejmě ve hře z naší strany bylo spousta chyb, které jsme dokázali eliminovat svou bojovností a zaslouženě jsme vybojovali tři body. Nutno říci, že nás ovšem čekají daleko složitější střetnutí s kvalitnějšími týmy, jedno z nich hned další sobotu na hřišti Neuměřic, které nikdy nedávají svou kůži lacino. Kaňkou na zápase pak zůstává zranění naše obránce Jardy Flégla, u kterého se naštěstí vyloučilo vážnější zranění a je v domácím ošetření.

Jinak zdravíme tímto způsobem našeho bývalého gólmana a nadále podporovatele Martina Švédu a ubezpečujeme ho, že i nadále bude na našich stránkách dostávat podrobné reportáže z utkání a informace o akcí a novinkách v klubu :-)

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.