Dřetovice pokořeny.

03.10.2017 13:08

FK Žižice - TJ Sparta Dřetovice
5:3 (3:1)

branky: Krakeš 2x, Hrdlička, Kováč, Eichler

sestava: Černý - Flégl, Hořánek, Koten T., Hrníčko - Kováč, Kratochvíl, Valer, Eichler - Hrdlička, Krakeš
střídali: Chvoj, Cestr

Během dvou dnů druhý domácí zápas, tentokráte s mužstvem, se kterým jsme se setkali poprvé – TJ Sparta Dřetovice.
     Úkol byl jasný, co nejdříve se dostat do komfortního brankového vedení a zápas rozhodnout co nejdříve. A hráči začali naplňovat tuto představu velmi brzy. Nejprve oťukávacími projektily z kopaček Krakeše a hlavně Eichlera, ale ve dvanácté minutě přišla i první domácí radost. Na levém křídle utekl po ubráněném rohovém kopu Krakeš, našel před brankou úplně volného Kováče, které chladnokrevně zakončil – 1:0. Domácí ovšem neměli dost a pořád se cpali do zakončení, střely opět Eichlera a Hrdličky byly ovšem většinou nepřesné. Až ve 30. minutě rozehráli nacvičený roh Hrdlička s Eichlerem, jehož nepovedená střela se dostala ke Krakešovi, který se ve vápně orientuje velmi dobře, což potvrdil i teď – 2:0. Aby toho nebylo málo, tak ve 40. minutě si spolupráci Eichler s Hrdličkou zopakovali a druhý jmenovaný po nezištné přihrávce zvýšil na přední tyč již na 3:0. Jenže ve 45.minutě hosté snížili na poločasové skóre 3:1, když rohový kop skončil k překvapení všech v naší síti.
     Druhý poločas začal vlažněji než ten první, ovšem přesto jsme se dočkali brankového vyústění. Eichler poslechl poločasové rady spoluhráčů a tentokráte napřáhl za vápnem ke gólovému projektilu – 4:1. Domácí prostředí, vedení o tři branky, hezké akce, to vše nahrávalo domácím hráčům do karet, jenže opět přišlo drama… Falce se Žemlou dokázali po individuálních chybách domácích borců snížit na rozdíl jednoho gólu. Jenže vyrovnání nepřipustil Krakeš, který z pozice ležícího střelce dokázal procedit míč za brankovou čáru na konečných 5:3.

V utkání musíme pochválit beze zbytku všechny domácí borce za agresivitu, bojovnost a zároveň i fotbalovost, která byla k vidění hlavně v prvním poločase. Bylo vidět, že prakticky každého domácího borce tento zápas konečně bavil a rázem se dostavil i výsledek. Nyní musíme body potvrdit i venku v nedělním zápase v Olovnici.

J.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.